Английската сол е натурално, изпитано във времето минерално съединение – магнезиев сулфат. Среща се под формата на кристали. Човешката кожа лесно я абсорбира и поради тази причина тя намира широко приложение в разкрасяващата и фармацевтична индустрия. Минералът изкарва токсините от тялото, успокоява нервната система, помага за спадането на подутини и отоци, и релаксира мускулите.

Английската сол се образува в природата, но днес лесно можем да я намерим в магазините, получена по изкуствени пътища. Дори добита по този начин, тя е ефективна и с нея можем да си направим всевъзможни домашни помади за разкрасяване, изчистване на кожата, маски и за релаксация.

За екфолиране
Забъркайте смес от 2 купички английска сол и една вазелин. Прибавете няколко капки масло от лавандула. Разбъркайте и нанесете върху цялото тяло с помощта на гъба за баня.

За лицето
Сложете 1 лъжица от магнезиевия сулфат на кристали в измиващия лосион за лице, който ползвате . Масажирайте, докато миете лицето си. Ефектът е поразяващ, а кожата ви ще се сдобие с незаменими минерали.

За краката
Преди да започнете с оформянето на педикюра с пиличка и лакирането му след това, направете краката си неустоимо гладки. Потопете ги в леген с топла вода, в който предварително сте поставили английска сол. Стойте така 10-15 минути.

За ваната
Смесете 2 купички с английска сол и няколко капки от някакво есенциално масло. Кристалите за вана са готови. Ако искате те да имат и някакъв цвят, можете да добавите глицерин или някакъв оцветител за храни.

Спа процедури
След като си вземете душ масажирайте тялото с английска сол, докато още е мокро. Процедурата ще подейства екфолиращо за кожата. Това е същата техника, която използват повечето скъпи и лъскави спа салони.

За вашата релаксация
Напълнете ваната с вода и добавете 2 купички магнезиев сулфат. Постойте 12 минути. Повтарянето на процедурата 3 пъти седмично ще ви гарантира спокойствие и релаксиращи моменти в банята.