.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Парфюмите с феромони не са афродизиак

Евгений Милов | преди 1 година
Парфюм
Снимка: iStock
Безполезни са, защото не влияят върху степента на сексуално привличане

Жените често прибягват до парфюми с феромони в търсене на по-силно сексуално привличане, но два от тях – андростадиенон и естратетраенол – са безполезни като човешки афродизиаци.

Резултатите от изследване на учени от "University of Western Australia" сочат, че феромоните – широко прокламирани като афродизиаци в комерсиалните продукти – не оказват никакво влияние върху степента на привличане, въпреки че се продават вече десетилетия наред.

Проучването е проведено сред 94 души, които трябвало да разглеждат снимки на неутрални лица без грим и прическа, докато са изложени на феромони и обикновен парфюм. Доброволците е трябвало да определят дали лицата са мъжки или женски, както и степента на привличане или риска от изневяра. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?