Чрез PicoSurе се извършва неинвазивна (безкръвна) лазерна интервенция, която не нарушава целостта на кожата. Възстановителният период след манипулацията с него е максимално кратък, уверява неговият създател Роберт Анолик – американският дерматолог, сертифициран лазерен кожен хирург и гл. асистент по дерматология в Нюйоркския медицински университет.

Пикосекундният лазер PicoSurе е създаден с цел премахване на целулита и стриите, заличаване на пигментации, белези от акне и бръчки. Апаратът е уникален и с възможността да премахва татуировки.

Върху мястото, обект на процедурата, се използват много кратки пулсации – едва една трилиона от секундата. Те създават голямо налягане, което разлага и унищожава натрупаните подкожни мазнини по невероятно бърз и ефективен начин, разпръсквайки ги на съвсем малки, подобни на прах частици. Благодарение на този процес те много лесно се абсорбират и елиминират от тялото.

Уникалният пикосекунден лазер PicoSure е собственост на американската компания CynoSure. Освен в Америка, апаратът е популярен също и в Европа, а отскоро и в България.

Единственият такъв уред у нас засега е част от професионалното оборудване на клиниката за естетична дерматология Ataderma в Пловдив, на д-р Снежана Атанасова.