Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЯпонките обичат масло от семена на камелия
Всички знаем за порцелановата и гладка кожа на японките, и да вярно е, че голяма роля в това играят гените, но жените от страната на изгряващото слънце обичат да се грижат за себе си. Любимият им продукт е маслото от семена на камелия. С него те изплакват лицето си всеки ден, след което измиват с хладка вода. Маслото от семена на камелия не само предпазва от акне, но и подмладява кожата и изравнява тена на лицето.

 

Индийките използват куркумаСнимка: Thinkstock/Guliver Photos
За да се справят с акнето, а и за да гарантират защита на кожата си, индийките смесват смляна на прах куркума със сироп от мента до получаването на гъста смес, която намазват на лицето си. Оставя се да подейства за 30 минути, след което се изплаква с хладка вода. Друга билка, която се използва широко от индийките е босилекът. Изсушени листа от босилек се запарват в гореща вода. След като изстине сместа се използва като тоник за лице.


Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosФранцузойките се доверяват на зелената глина
За французойките козметиката е почти религия, но те категорично твърдят, че няма нищо по-ефикасно от натуралната френска зелена глина щом стане дума за акне. Тя се извлича дълбоко от недрата на земята и е изключително полезна – пълна е с куп минерали, калий, калций, магнезий, фосфор, мед, селен и др. Приготвя се смес от 2 лъжици зелена глина, 1 яйчен белтък, лимонов сок (няколко капки) и 1 лъжичка мед. Слага се на лицето за 20 минути, след което се изплаква с хладка вода.