Жените, които искат подмладяващи терапии, често описват своето лице като „уморено”, „стресирано” или „тъжно”. Някои от тях не осъзнават, че бръчките не са единственият нежелан страничен ефект на остаряването. „Загубата на обем е също така типичен феномен, свързан с напредването на възрастта,” обяснява Стефани Конзелман, ръководител на отдел „Разработване на дермокозметични продукти” в Байерсдорф. „Кожата губи своята еластичност и обем и в резултат контурите на лицето променят своите очертания.” Именно загубата на обем ни кара да изглеждаме стресирани, изморени и понякога дори тъжни.

Загуба на обем – ключов аспект от стареенето

Редица фактори влияят върху загубата на обем и стареенето. Във всеки слой на кожата протичат различни процеси – забавя се обновяването на клетките, произвежда се по-малко хиалуронова киселина, която действа хидратиращо. Всяка година се губи 1% от съдържанието на колаген, като кожата губи своята еластичност и контурите на лицето променят очертанията си и т.н.

Тройно действие срещу загуба на обем >>


Експертът в грижата за кожата Eucerin® съвместно с дерматолози разработи новата продуктова гама Volume-Filler, за да противодейства на този нежелан аспект на стареенето. Високоефективната формула съдържа три активни съставки, които въздействат върху различни слоеве на кожата. Магнололът – екстракт от кора на магнолия – подобрява състоянието на кожата, като увеличава броя и размера на клетките, даващи обем. Олигопептидите стимулират синтеза на колаген и ускоряват метаболизма на кожата. Хиалуроновата киселина хидратира кожата и намалява бръчките.

Силата на ритуалите: Спокойствие в забързаното ежедневие >>

Възстановяващи обема продукти за всички типове кожа
Клинични и дерматологични изследвания доказват, че продуктите от гамата Volume-Filler възстановяват обема, подобряват контурите на лицето, правят кожата по-стегната и видимо намаляват бръчките. Серията включва дневен крем (за суха или за нормална и смесена кожа), околоочен и нощен крем. Дневните продуктите също така имат SPF 15 и UVA защита, които предпазват кожата от преждевременно фотостареене.

Как да се справим с пигментните петна >>