Със сигурност на всеки от нас се е случвало, случайно или не, да се натъкне на кутията или сандъчето, побрало далечните детски спомени в лицето на любимата овехтяла кукла или пораздърпания, но добър стар плюшен мечок. И да остане изненадан от себе си, от кротката нежна носталгия, обхванала го в този миг. Изненадан и от силата на детските спомени, от тяхната магия, обгърнала и върнала го назад във времето, в светлината на отминалите дни.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Неподозирана е силата на играчката, която сме милвали, приспивали и прегръщали в детските си, пълни с блянове и мечти, сънища. Учудващо е наистина как една плюшена играчка може светкавично да ни излекува от тъгата и да ни върне мира в душата, усмивката в сърцето и сиянието в очите...

Всъщност, дали си даваме сметка за това колко е важна ролята на играчката и в ежедневието, и в празниците на децата ни; колко решаващо е значението й върху формирането на представите им за добро и зло? Затова и винаги съм отдавала сериозно внимание, както на външността, така и на изражението, дори и на материала, от който куклата-играчка е изработена.

Наскоро на моя мъник му подариха голяма красива картонена кутия, в която се бяха сгушили три очарователни синьо-бели мечета.

Снимка: Антония Михайлова, LadyZone.bg

Позаинтересувах се и с голямо задоволство научих, че производителите от австралийската фирма Baby Bow са се погрижили финия памучен плюш, от който са изработени симпатичните играчки, да притежава изключително важни за здравето на мъниците качества:

1. Материята да е антиалергична.
2. Да не отделя косъмчета и други микрочастици при игра.
3. Дори да отблъсква прахта и трудно да се замърсява.
4. Друго ценно качество на играчките е, че много лесно се изпират, така че структурата на материята да не се променя или уврежда.
5. Играчките са изключително меки, приятни на допир и плачещи за гушкане.
6. Изработени сякаш от елфи, внушават усещане за топлота и уют.

Научавайки за тези великолепни свойства на материята, от която Baby Bow изработва продуктите си и печели симпатиите на малки и големи по цял свят, лесно си обясних нежната привързаност на моя палавник към една чудна и пухкава възглавничка-кученце – подарък от Кръстницата му.

Снимка: Антония Михайлова, LadyZone.bg

Оказа се, че и тази плюшена скъпоценност на бебе Мишо също е рожба на дизайнерските и технологични новости, въведени в производството на всички други бебешки аксесоари (играчки, дрънкалки, пеещи кутийки, завивки, хавлийки, пелени и дрешки), които марката предлага на световния пазар.

Подозирам, че и голямата трайност на материята, от която са изработени мечовците, е сред "добродетелите" на бебешките продукти на тази марка. Хм, може би един ден, след няколко десетилетия, това би позоволило малък Мишо, вече голям, отново да държи в ръцете си мъничките засмени личица на приятелите си от детството и да се чуди как са запазили лъскавината, свежестта и младостта си. :)

Всичко на Baby Bow - сладурческо, пухкаво, шаренко, плюшенко - най-лесно може да откриете в Вaby Mall.