Вероятно много от вас смятат, че всички продукти за лице, които трябва да използват мъжете се изчерпват с малко пяна за бръснене и (евентуално) лосион. Това обаче не е така.

Разбира се, мъжката кожа се различава по много неща от женската. Тя съдържа 25% повече колаген от женската, космените фоликули са много по-големи, а отделянето на себум е много по-засилено. Всичко това се дължи на високите нива тестостерон. За тяхна радост всичко това има една страхотна полза – кожата е далеч по-защитена от всякакви неблагоприятстващи фактори и инфекции.

От друга страна обаче, честото бръснене, излагането на слънчева светлина за по-дълго време и по-голямата предразположеност към рак на кожата правят подхранващите продукти и слънцезащитните кремове още по-необходими за мъжете.

Обикновено силният пол предпочита широкоспектърни продукти без специфична миризма, които са лесни за използване. Дамите от друга страна трябва да внимават какво точно избират, тъй като техните кожи са далеч по-фини и податливи на неблагоприятни фактори.