Не изхвърляйте пакетчетата чай, които вече сте използвали, защото ние ще ви дадем поне няколко причини да не го правите.

Помагат за справяне с бръчките
Чаят съдържа антиоксиданти, които убиват свободните радикали в човешкия организъм. Кремовете против бръчки съдържат  също антиоксиданти. И затова вместо да изхвърляте използваните торбичките, слагайте ги около очите, устните и другите зони на лицето, където първо се появяват фините бръчици. Внимавайте с температурата на остатъчния продукт– гледайте винаги да е изстинал добре.

Подхранват почвата на вашите любими цветя
Съдържанието на пакетчетата чай можете да използвате също толкова успешно в подхранването на почвата в градината, колкото и остатъците от кафе. Разкъсайте пакетчето и изсипете мокрия чай в градината. Залейте с вода. Най-ползотворен ефект чаят оказва върху розите.

Помагат за справянето с проблема подпухнали очи
Чуем ли за подпухнали очи и първото нещо, което се сещаме, че може да оправи положението са краставиците. Е, защо да хабим тези свежи зеленчуци, след като същия ефект оказват и използваните торбички чай. Ако не вярвате – пробвайте.

Помагат при порязвания по време на бръснене
Дали досадата от ежедневното бръснене или наближаващия час за среща ни карат да бързаме и да сме по-небрежни към краката си, но фактите са си факти - повечето жени се порязват бръснейки краката си. В такива случаи можете да използвате пакетче чай, което да поставите върху наранената кожа за няколко минути. Болката няма да отмине изцяло, но ще намали потока от кръв и ще облекчи неприятното усещане.