Ако се чудите как да направите косата си блестяща през топлуите летни дни, имаме няколко чудесни предложения. Които освен това са евтини и лесни за приготвяне.

Майонеза

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos


Една от най-лесните рецепти за блестяща коса е да използвате майонеза вместо балсам. Може и да не ви изглежда особено привлекателна идея, но резултатите ще ви убедят в противното. Може би е добре да споменем, че за суха и увредена коса майонезата прави чудеса. Причината е в аминокиселините, които съдържа, а също и в антиоксидантите, които заздравяват косата и я правят страхотна и блестяща.

Съставки:
Бурканче майонеза

Инструкции:
Подговете косата си, използвайки хладка вода - целта е да я навлажните, а не да я мокрите изцяло. Извадете малко майонеза и започнете да я нанасяте по дължините, както правите с балсама. Количеството, което ви е нужно, зависи от дължината и гъстотатата на косата ви. Увийте главата и косата си с найлонова торбичка, за да запазите топлината. Тя отваря порите и позволява на съставките да проникнат по-дълбоко. Оставете да подейства поне 20 минути. Ако косата ви има нужда от по-дълбоко подхранване, оставете повече. Отмийте майонезата. Най-лесно е да го направите с шампоан, но може да се наложи да повторите и потертите обичайната процедура. Бъдете нежни.
 
Бира

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos


Това е толкова лесно и достъпно, че няма накъде повече. Бирата съдържа хмел, който освен чудесен вкус, е и много хранителен за косата. В него има силициев двуокис, който заздравява косата и я прави бляскава.

Съставки:
1 бутилка/кенче бира

Инструкции:

След като сте измили косата с шампоан, полейте я с бира (със стайна температура), докато е още мокра. Масажирайте в скалпа за няколко минути, после отмийте и нанесете балсам.

Черен чай

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Освен че ще направи косата ви лъскава, черният чай се бори успешно и срещу косопад. Смята се, че кофеинът намалява нивата на хормоните, които се "грижат" за опадането на косата. Имайте предвид, че от черния чай има опасност косата ви да потъмнее, затова ако сте с по-светъл цвят и искате да го запазите, не си правете тази маска.

Съставки:
2-4 торбички черен чай

Инструкции:
Добавете ги към 2 чаши вряща вода (колко чай ви е необходим зависи от вашата коса). Оставете за няколко часа или за нощ. Вземете чая и изсипете върху изкъпана коса. Оставете за 20-30 минути. По-лесно ще ви е да направите тази процедура под душа. Друг полезен съвет е да увиете косата си с найлонова торбичка (или шапка за баня). Отмийте внимателно и едновременно с това използвайте балсам за дълбоко подхранване. Отмийте и него и сте готови.

 

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Авокадо и зехтин

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos


Авокадото (както неведъж сме казвали) съдържа полезни мазнини, които хидратират и подхранват косата и скалпа. Ако се боядисвате, заменете зехтина с жожоба или сладко бадемово масло, защото той може да изсветли косата ви.

Съставки:
1 сурово авокадо - обелено и смачано
2 с.л. зехтин/ жожоба или бадемово масло

Инструкции:
Смесете съставките в купичка до получаване на еднородна смес. Нанесете върху влажна коса, като не забравяте скалпа и краищата. Сложете найлонова торбичка. След 20 минути отмийте и едновременно с това масажирайте скалпа. Използвайте шампоан. Насладете се на меката си и блестяща коса.

Ябълков оцет

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos


Той е не само добър за косата, но и се използва широко за всякакви домашни рецепти. Той отмива страхотно всякакви продукти от косата, омекотява я и я заглажда. При това - е евтин и лесен за използване продукт с повече ефект от който и да било продукт, който можете да си купите от специализираните козметики за коса.

Съставки:
1 част ябълков оцет
1 част вода

Инструкции:
Смесете водата и оцета. След като сте използвали шампоан, изсипете сместа върху косата. Ако имате спрей бутилка - още по-добре. По този начин ще можете да нанесете на косата и да масажирате след това в скалпа. Оставете оцета да подейства за няколко минути, след това отмийте напълно с вода. Не е необходимо да използвате балсам.

  • 5 неочаквани ползи от сладоледа
  • 33 звезди, които гордо демонстрират секси тела в социалните мрежи
  • Най-забавните плажни снимки
  • Кои са модерните цветове и прически през топлия сезон
  • Стряскащо: Какво става с кожата ни, ако не сложим слънцезащитен крем
  • 7 вида напитки, които обожаваме през лятото
  • Подготовка за комфортна почивка
  • Идиличното детство на село през погледа на Изабела Урбаниак (снимки)
  • Как да си направите бижута от миди
  • 3 кулинарни вълшебства с диня