Експерти от американската космическа агенция НАСА предвиждат, че това лято ще е най-горещото за последните 130 години. Затова, момичета, когато попълвате гардероба си с летни дрешки и аксесоари, не забравяйте шапката. Тя е черешката на тортата на всеки летен тоалет, но и практично решение срещу парещите слънчеви лъчи.

На модната седмица в Рио в края на май бяха показани различни модели, но повечето меки и с по-тясна периферия.

Памучни и в бонбонени цветове, те се съчетават чудесно с шарена плажна рокля и сандали. Облечени така и с фунийка сладолед в ръка, ще приличате досущ на момиченце, което се радва на лятната ваканция.

Актуални са и гъсто оплетените шапки с козирка, които можете да комбинирате с удобни чехли от естествени материали.

Ако сте решили да се премените с дълга пола и да развеете букли, вземете широкопола шапка, но преценете дали с твърда сламена или по-мека текстилна периферия според формата на лицето си.

Меките падат над очите и не стоят така добре на хора с по-широко лице, но пък вървят добре с очила с големи стъкла. Най-добре пробвайте няколко модела, за да прецените кой ви стои най-добре.

Винаги на мода са панамените шапки, с които можете да постигнете по-момичешко или по-женствено излъчване в зависимост дали носите дънки и тениска или секси рокля с презрамки. Те са идеалното допълнение и за плажно парти, в съчетание със сандали и ефирна къса рокля или парео.

Макар да приличат на сламени, панамените шапки се правят от листата на специална палма, която расте в Еквадор. Те изискват по-особена поддръжка, за да ви служат по-дълго време - не трябва да се пипат с мокри ръце и да се оставят на слънце, защото избеляват.