Сухата кожа е проблем за милиони жени по света. Но и за него има решения. И някой от тях не изискват нито сериозни капиталовложения, нито специални условия, нито пък много време. Ето няколко идеи за това как да поддържате кожата си добре хидратирана и свежа с лесно приложими домашни маски:

1. Хидратираща маска за суха кожа

Смесете 30 грама сок от краставица, 50 грама олио и 30 грама крем с ланолин. Разбъркайте добре и нанесете върху лицето и шията. Оставете да действа 10-15 минути и отмийте с топла вода или билков екстракт. След това нанесете овлажнител, какъвто ползвате по принцип.

2. Маска против бръчки за суха кожа

Настържете малко зеле и го варете в прясно мляко, докато не омекне напълно. Намажете лицето и шията си. Подръжте 15-20 минути и изплакнете.

Ако кожата ви е изключително суха, опитайте следната рецепта: Разбъркайте 1 с.л. от свареното в мляко зеле, 1 с.л. зехтин и 1 сурово яйце. Нанесете в същите области и задръжте 20 минути.

3. Маска с мед за зимния сезон

Смесете 1 с.л. мед, 1 кисело мляко и 1 ч.л. настъргана кора от грейпфрут. Нанесете на лицето и врата и оставете да подейства 15 минути. Отмийте с охладен черен чай. Нанесете овлажнител, какъвто обикновено ползвате.