Знаете ли, че според експертите никой не е роден със суха коса? Тайната на добрата хидратация се крие в естествените липиди, които всъщност са добрите мазнини, правещи косата гладка и с балансирано съдържание на влагата в нея. Заради климата и химичната обработка обаче, косата губи тези добри липиди и се изсушава. А сухата коса е много по-склонна да се начупва и да стърчи заради статичното електричество.

Новата колекция Moisture Renewal на Pantene е специално разработена за суха коса и включва шампоан за увеличаване защитната функция на естествения липиден слой, омекотяващ балсам без измиване, дълбоко хидратиращата пяна и двеминутната хидратираща маска.

Моята коса не е суха, но знам, че всеки тип коса трябва да е добре хидратирана. А хидратация не означава просто да се добави вода или косата да се поддържа постоянно влажна. Затова реших да използвам интензивната маска за коса. 

Снимка: Росица Николова, LadyZone.bg

Със сутрешния душ измих косата си с шампоан. По принцип след това използвам балсам, защото косата ми е тънка и доста се заплита. Този път реших да пропусна балсама. Разчитах, че маската освен че ще хидратира и ще подреди косата ми. Взех малко количество и нанесох по дължината на влажната коса. Хубавото на маската е, че е бърза – действа само за две минути. Това идеално ме устройва, защото съм от хората, които си вземат душ сутрин и обикновено доста бързам. След точно 120 секунди, в които успях да си измия зъбитве, изплакнах косата си.

Още под душа я усетих подредена - можех спокойно да прокарам пръсти и те да не се заплетат. Маската има нужда от обилно изплакване, за да може накрая хем косата да скърца от чистота, хем да е по-гладка.

От банята излязох не с гнездо на главата, както се случва обикновено, а като онези секси мацки, които подават мокър крак от ваната, а косата им е гладка и опъната назад.

Сресването след това беше лесно, както и предполагах. След като се изсуших, на пипане косата ми беше мекичка и много приятна.

За първия път от използването на хидратиращата маска я оценявам със звездичка и се надявам и след това резултатите да са звездни. Опитайте!

Снимка: Росица Николова, LadyZone.bg