Оказва се, че за наша радост много от нещата, които гледаме по списанията и модните ревюта, могат да се постигнат и в домашни условия, та дори и да не сте особено сръчни.

Неотдавна например останахме много впечатлени от една сравнително нова тенденция, която натирва традиционния френски маникюр и го оставя да прашасва в скрина с етикет "скука".

Маникюрът с безумно звучащ на български превод "половин луна" (half moon на англ. език) ни грабна първо на ноктите на Дита Фон Тийз, а после се оказа, че всъщност и Ив Сен Лоран горещо го препоръчва. Поразровихме се, за да видим как се прави, но тъй като е най-добре просто да се пробва, ние от LadyZone.bg решихме да се опитаме сами да го постигнем, при това - без да се налага да се допитваме до професионалисти и без каквито и да било по-специални помощни средства.

Като за начало да уточним: свежото на  half moon маникюра е, че вместо стандартното бяло-прасковено/розово и прочее нежни краски, сега смело можем да комбинираме всички весели, зареждащи с настроение цветове, за които се сетим. Ама наистина - няма абсолютно никакви ограничения - дори - колкото по-ярки и контрастни багри, толкова по-добре.

В случая за примерния маникюр сме избрали тъмносиньо и бяло, защото обичаме силните контрасти, а повече от тях дори - тъмните цветове, но вие можете да се спрете на жълто и розово, зелено и кафяво, червено и телесно… няма никакво ограничение, спокойно оставете въображението си да се вихри.

И така – как го направихме ние?

Необходимите „инструменти” са:

  • Обикновени лентички за френски маникюр (по принцип си има специални, с каквито ние обаче не разполагаме. Иначе са кръгли и правят значително по-заоблена граница между двата цвята.);
  • Два броя лак – по възможност – контрастни;
  • Топ лак;

Като за начало:

Почистете добре ноктите. Изрежете кожичките (или ако нямате тази практика, просто ги избутайте) и нанесете по-светлия лак (в конретния случай - белия)  върху цялата плочка. Изчакайте да изсъхне.

Залепете лентичките върху добре изсъхналия лак (както е показано на снимките горе). Лакирайте отгоре с основния цвят. Внимавайте лентичките да са добре залепени, за да не се разтичат и смесват цветовете. Добре е да се получи наистина ясна граница между двата цвята, каквито и да са те.

Изчакайте да изсъхне отново и внимателно отлепете.

За финал: завършете с топ лак, който ще запечата вашето лично произведение на изкуството.

Готови сте!