Тази година е хубаво да се залага на естествения, почти невидим грим, но ако ви омръзва всеки ден да изглеждате като "измита чиния", можете да се доверите на някои от другите трендове за лятото.

Например на този, който залага на ярките цветове. Те са чудесна идея, стига да знаете как именно да боравите с тях.

И за да не изглеждате като лошо нарисувана картина, датираща от време и мода, които изобщо не са се завърнали, вижте някои съвети за наистина свеж летен грим:


Искрящи цветове


  Обърнете по-голямо внимание на очите си. Ако винаги ви се е искало да поекспериментирате с цветове и багри, сега е моментът. Всякакви смели, ярки краски в синьо, зелено, лилаво и розово са на дневен ред и няма да сгрешите ако внимателно и с вкус подберете подобни „стряскащи акценти”.

Очна линия

Очната линия се завърна отдавна, но ако идеята да подчертавате очите си в класическо черно не ви се нрави особено, опитайте с металически отблясъци в синьо и зелено. Гримьорите съветват да се насочите към водоустойчив продукт, който няма да се разтече в жегите и ще стои точно по начина, по който сте го поставили в началото на деня.


Скули


В стила на 80-те, подчертаването на скулите е много актуално. Сложете руж през и върху скулите си, вместо в средата на бузите. Използвайте блестящи текстури, които отразяват светлината и карат кожата да изглежда блестяща и здрава.


„Заглуши” цвета на устните си

Ясно е, че след като очите са толкова ярко обагрени, устните трябва да са в по-убити цветове. Иначе рискувате да се превърнете в нещо, което със сигурност ще привлече внимание, но не и особени симпатии у околните. Коралови краски, меко розово, медно… има доста широка палитра от приятни цветове, които ще допълнят перфектно смелия грим върху клепачите ви.

 


Ярък лак - „убит” лак

Специалистите препоръчват да заложите на контраста и когато избирате лака за нокти. Опитайте да разчупите, като ползвате например синьо за ръцете и коралов оттенък за ноктите на краката си. Този цвят освен всичко останало, стои прекрасно на потъмняла от слънцето кожа. По този начин ще повторите темата от грима на лицето си – ярък в горната част (очите) и по-мек в долната (устните).