Повечето жени имат по едно чекмедже в дома си, което е пълно с лосиони и магически кремчета, обещаващи постигането на перфектна визия. Но ето и една истински тайна, която държим да ви разкрием: повечето от полезните съставки и витамини в купешките козметични препрати могат да бъдат открити на най-неочакваното място – вашата кухня!

Ако имате малко свободно време през почивните дни, поканете момичетата вкъщи, заредете се с продукти и си направете домашен спа център. Предлагаме ви няколко фантастични домашни рецепти, които включват неща като зехтин и мед – така докато се разкрасявате, можете и да похапвате.

Домашен балсам за мигли

Често се случва спиралата да изсушава миглите, като ги прави чупливи и увредени. Натурални масла могат да ви помогнат да хидратирате и освежите миглите си. Опитайте тази изпитана рецепта за великолепен поглед: смесете равни количества зехтин и масло от кайсиеви ядки (има го в аптеките). Намажете внимателно миглите си с тънка четчица и преспете така. Измийте се сутринта, преди да си сложите спирала. Прилагайте това средство 1-2 пъти седмично.

Идеален ексфолиант за лице

Ще са ви нужни 2 супени лъжици зехтин - той е много богат на мастни киселини и има страхотни хидтратиращи свойства. Добавете към него 1 супена лъжица морска сол, която пък е изключително ефективен ексфолиант и премахва мъртвите клетки от епидермиса. Към тези два продукта прибавете 1 супена лъжица овесено брашно, което има подобни на морската сол свойства и 1 чаена лъжица от богатия на ензими, витамини и минерали мед. Той помага за обновлението на кожата и абсорбира и задържа нейната естествена влага, като я оставя здрава и сияеща. Нанесете получената смес върху лицето си и я оставете за 10-15 минути, за да могат съставките да проникнат в кожата. След това изплакнете.

Хидратираща маска за лице

Комбинирайте балсам от алое вера с мед. Вече разбрахте какво магическо действие има сладкият пчелен продукт върху кожата на лицето. Алое вера пък от своя страна е много мощен противовъзпалителен агент. Богато на мастни киселини и минерали, растението лекува белези, неравности и предпазва кожата от прах и редица увреждания, причинени от околната среда. Нанесете маската, получена от тези два продукта за около 15-20 минути, след което изплакнете с топла вода.