Кафявата захар не е страст само на кулинарите. Нейните ползи са известни и на козметиците и гримьорите. И вие може да се разкрасите с тази сладост у дома - лесно, бързо и... сладко.

Защо кафява, а не бяла захар?



Кафявата захар обикновено е на по-едри гранулки, които са изключително подходящи за пилинг. С тях може да ексфолирате кожата и да премахнете горния слой мъртви клетки.

Кафявата захар действа антибактериално. Тя съдържа гликолова киселина, която е една от алфа-хидрокси киселините, действащи добре при пилинг на кожата. Алфа-хидрокси киселините я правят мека, гладка, здрава и я защитават от въздействието на токсините.

Кафявата захар ухае изключително приятно. Този ефект е част от релаксиращата ароматерапия, която може да си спретнете вкъщи.

Зехтин

Друга съставка за домашния скраб е зехтинът. Той увлажнява, а същевременно с него ще разпределите захарта равномерно по повърхността на кожата си. Скрабът може да се използва както за кожата на тялото, така и за лицето.

Какво е необходимо:

1/2 ч. ч. кафява захар
3 с. л . зехтин
малко вода
сок от цитрусов плод (добавя се само ако кожата е мазна)

Смесете продуктите и ги разнесете по кожата. Скрабът е подходящ и за чувствителна кожа. Тази терапия ще ви отпусне, но и ще направя кожата ви гладка и блестяща за новогодишната нощ. Заслужавате го!