Едно нещо е сигурно: когато въпросът опре до борба със стареенето, не страдаме от липса на варианти.

Но как измежду всички предложения, твърдящи, че са открили фонтана на младостта (независмо дали в бурканче, спринцовка или хапче), да разберете коя опция си заслужава парите и времето ви?

Младостта се познава по две неща:  гладката, опъната кожа и бляскавия, равен тен.

Така че, всичко, което ще ви помогне да постигнете тези цели трябва да е на първо място в списъка с трикове за разкрасяване. За да помогнем да разберете кои съвети за красота и младост ще ви се отплатят подобаващо, ето първия ни съвет:

Искате: Гладка, опъната кожа

Бръчките и торбичките се получават тогава, когато с възрастта липсата на колаген нараства, а кожата губи способността си да се хидратира ефективно.

Добрите новини са, че с малка промяна в начина ви на хранене, можете да забавите процеса на стареене. Знаем, че жените, които се хранят с питателни продукти имат по-гладка кожа във всяка възраст. Затова опитайте се да приемате храни с високо съдържание на омега 3 мастни киселини, както и такива, съдържащи витамините Е и Ц, които пък помогат за производсвото на повече колаген.

Да знаете какво не бива да пиете и ядете, също е важно. Най-отгоре на списъка с вредни неща? Алокохлът. Той дехидратира кожата, тя става суха и по-малко еластична, и изглежда повяхнала.

Не подценявайте и важността на добрия (и дълъг) сън. Когато недоспивате, тялото прозивежда повече кортизол – хормон, който разрушава клетките на кожата. Активната почивка пък му помага  да произвежда повече от хормона на растежа, който влияе положително на кожата  - тя остава млада и еластична, и е по-малко вероятно да получите бръчки в ранна възраст.

Резултатът: С подобряването на диетата, отрязването на алкохола и с повече сън, можете да накарате кожата си да изглежда до 3 години по-млада, при това само за 4 до 6 седмици.

Опитайте.