Разбрахме как да НЕ се гримираме - висша мода, какво да се прави. Сега е време да разберем и какво работи за нас. Някои от нас обичат да подчертават устните си, други - очите. Днес се вдъхновихме, за да ви покажем най-добрите идеи от дефилетата на световноизвестните модни марки. Вдъхновете се и вие! Директно от Седмицата на модата в Париж: топ предложенията ни както за летен, така и за есенен грим!

Снимка: VOGUE

Започваме с Jean Paul Gaultier. Цветовете са типично есенни, облеклото - също. Виждаме една вечна тенденция - ярки устни в бордо, които обаче не са матови, а имат стъклен блясък. Очите не са акцент на визията, а са леко подчертани в златисто. По лицето мат няма, напротив - всичко е свежо и сочно. 

Снимка: VOGUE

Коренна противоположност от Giambattista Valli - абсолютна нежност и ангелско съвършенство. Нямаме акцент нито на очите, нито на устните, но имаме перфектно изравнен тен. Забележете обаче - не се набляга на контуриране, нямаме резки линии и голям контраст. Очите са съвсем леко подчертани със сенки, чиито цвят е няколко нюанса по-тъмен от естествения тен на модела. Ние обичаме тенденцията No-Makeup Makeup, тъй като тя подчертава естествената ни красота. 

Снимка: VOGUE

От Zuhair Murad имаме подчертани очи. Подходящ грим както за есента, така и за нощни излизания и специални поводи през лятото. Върху лицето отново нямаме силни контури, а естествен сияещ ефект, който можете да постигнете както с достатъчно фин хайлайтър, така и с фон-дьо-тен със светлоотразяващи частици.

Снимка: VOGUE

Дефилето на Schiaparelli също е насочено към No-Makeup Makeup, но с леко подчертани в оранжево очи. Колкото за есента, толкова и за лятото е подходящ този грим - цветовете са топли, а скулите са подчертани в лек розовеещ нюанс. Все пак бъдете внимателни с оранжевото и се постарайте да имате перфектно изравнен тен, когато разчитате на него за сенки или очна линия. Цветът подчертава идеално естествения зелен цвят на очите.

Снимка: VOGUE

Fendi! Името на бранда е най-точното прилагателно, което можем да използваме. И все пак: Леко подчертани очи и леко подчертани устни е сигурна формула за успех. Очната линия е вечна - придава изкусителен поглед, който е трудно да се постигне с който и да е друг грим. Бляскавите устни придават на визията свежест и непринуденост. Кожата е сияйна и свежа. Гримът е подходящ за ежедневен през есента и за вечерен през лятото.

Снимка: VOGUE

 

Отново Jean Paul Gaultier. Съжаляваме, но просто не можем да му се наситим! А и сме сигурни, че и вие искате да видите още малко. Глос в бордо и кафява очна линия - земни цветове, които ви придават топло и есенно излъчване. Тази визия се превръща в наш есенен фаворит и нямаме търпение да захладнее, за да я приложим. Веждите и скулите са подчертани изключително леко отново в кафява гама, но с лека студенина, защото акцент са не те, а топлината, която кафеникавата гама дава. 

Снимка: VOGUE

Elie Saab е вечна класика - дрехите, моделите, прическите, гримът... всичко при ливанския гений е изящество. Стилът му е толкова класически, но и толкова специфичен и фин, че е разпознаем дори и при бегъл поглед. В дефилето му на Седмицата на модата през юли виждаме визия, която е еквивалент на малката черна рокля - червено матово червило и очна линия. Това, което е различно, е че окото не е подчертано в класическата котешка форма, а има лек гръндж ефект ала Ейми Уайнхаус. Ние обожаваме този контраст с изяществото и елегантността! Кожата е оставена сияйна, а този ефект можете да постигнете със светлоотразяваща пудра по цялото лице. Идеални за тази цел са продуктите от серията MÉTÉORITES на Guerlain, било то в компактна или в перлена форма. 

Снимка: VOGUE

Класическа очна линия от Dior. Различното е, че в черно е подчертана и долната част на окото, което прави визията не особено подходяща за лятото или за дневни излизания, но пък за сметка на това е идеален и различен вариант за нощен грим през който и да е сезон. Ще приличате на истинска египетска богиня! Веждите са подчертани така, че те да бъдат в съвършена форма, устните са естествени, а кожата е матова.

Снимка: VOGUE

Atelier Versace ни дават нещо на пръв поглед класическо, но при следващ - различно и с лек пънкарски привкус. Очите са оставени абсолютно естествени, дори и без спирала, но са леко контурирани със сивеещ отенък на кафявото, който да подчертае сгъвката на клепача за по-дълбок поглед. Но устните... устните са такова бижу, че нямате нужда от какъвто и да е акцент! Те не просто са в прекрасен нюанс на бордото, а и върху тях са посипани фини брокатени частици, заради които не можем да откъснем поглед от тях! Истинско изкушение, което можем да изпробваме не само през есента, когато тъмните устни са хит, а и през лятото. Още идния петък!

Снимка: VOGUE

Последно, но определено не на последно място, е Valentino със своята No-Makeup Makeup метаморфоза. Истински ангелски грим, в който превес взима естествената красота и нежните и момичешки черти. Тук единственият видим грим е върху миглите - те са перфектно извити, дълги и гъсти, но и перфектно разделени, за да стоят достатъчно естествено. Това се постига със силиконова четка на спиралата, бавни и педантични движения и липса на каквото и да е наслояване. Върху лицето сложете BB крем, който просто ще изравни тена ви, но няма да ви даде изкуствено покритие, върху устните разнесете много малко розов глос с пръсти, а върху скулите просто потупайте лекичко с естествен прасковен руж със светлоотразяващи частици.

Този грим е подходящ за абсолютно всеки сезон, защото точно както червеното червило, той е вечна класика, която поставя женската красота на пиедестал. Но на нас той ни е особено любим именно в момента, когато жегите не предразполагат тежки покрития, гъсти консистенции и ярки цветове.