Beauty академията на верига дрогерии dm поставя красивите професии от козметичния бранш на една палитра разстояние от тези, които да се развиват в нея. 

Преди броени дни, любители от 21 града в старана се включиха в оспорвана битка за призванието "топ гримьор" на dm beauty academy 2016.

Под патронажа на носителя на престижната "Златна игла" - Слав Анастасов, именитата гримьорка Ива Денчева, специалистите на лидера във веригите дрогерии dm, Анна Драганова и Андрей Петров, приключи вторият финален етап на конкурса за непрофесионални гримьори.

Финалистите, любители на макияжа, се събраха в столичен търговски център, борейки се достойно за голямата награда на dm в тазгодишното издание на академията на красотата - шестмесечен курс в школата на Оксана Николова грабна Марлен Богданова. Тя има шанс да развие уменията си и да получи сертификат, който ще даде тласък на професионалното й развитие.

Определената от авторитетното жури категория "пролетно градинско парти” се оказа предизвикателство за участниците, но само Марлен Богданова от Добрич успя да спази строгите изисквания и да оправдае очакванията на взискателното жури в рамките на 40 минути. Така Марлен се превърна в първия победител в конкурса за непрофесионални гримьори на dm.

Красивият модел, който тя използва - Сияна Братоева, също бе наградена с професионална фотосесия, осигурена от организатора. Тя ще бъде осъществена от фотографа на звездите Васил Николов.

"Битката беше доста оспорвана", споделя Анна Драганова. "До последния момент ми беше трудно да кажа - ето това ще е моят избор за победител. Всички се представиха достойно и показаха завидни умения, макар и като любители гримьори. Ще се радвам и следващата година, във второто издание на конкурса, да има толкова много самородни таланти и красиви модели," допълва тя. 

Конкурсът за непрофесионални гримьори на dm beauty academy стартира още в края на март, когато всеки желаещ можеше да се запише заедно със свой модел на специално създадена платформа. В началото на април бяха избрани по 6 двойки от 21 града в страната, които се състезаваха в първи етап на надпреварата.

Тематичното събитие премина в звездна атмосфера, а гримьорите и моделите бяха аплодирани от певицата Кали, звездата на реалитито Фермата и носителка на титлата Mrs Grandma Universe 2016 - Дони Василева, телевизионната водеща и моден блогър - Константина Живова.

Водещият DJ Мартен допринесе за настроението на гостите и раздаде множество изкусителни награди. Извън конкурсната програма, младата певица Дара Екимова гримира един от моделите на престижната академия за красота.