.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Козметика и рискове за здравето

Антония Михайлова | преди 3 години
Жена
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Козметични продукти и процедури, които крият рискове за здравето и кои са техните алтернативи

Виж първа част >>

7. Солариумът

Солариумите излъчват UVA лъчи, които допринасят за преждевременното стареене на кожата – бръчките и кафявите петна са най-малкия проблем, което можете да си навлечете. Солариумите са също толкова канцерогенни и състаряващи кожата, колкото и слънцето. Според последни изследвания, ако се подлагаме на въздействието им на възраст под 35 години, рискът от развитие на меланом нараства до 75% - най-смъртоносната форма на рак на кожата. Ако обаче сте сред почитателите им, е хубаво да знаете, че използването им налага задължителен лекарски контрол!

По-добрата алтернатива:

По-доброто решение са дъбилните лосиони за тен. В тях има добавка, която реагира на аминокиселините в повърхностния слой на кожата, и в резултат създава временен тен. Това, към което трябва да се придържат потребителите на такъв лосион, е да избягват комбинацията му с други продукти и спрейове, създадени с цел придобиване на изкуствен тен. Не забравяйте обаче да използвате слънцезащитен крем, дори когато сте постигнали желания тен без намесата на слънце. Лосионите за изкуствен тен не защитават кожата ви от вредните лъчения на слънцето.

Още веднъж: солариумите са вредни >>

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Ще Ви хареса
Постите ли преди Великден?