#Домашен балсам от алое вера
Растението алое вера е уникално със способността си да хидратира, омекотява и възстановява PH баланса на косата. За да си приготвите домашен балсам от тази вълшебна билка, са ви необходими три листа. Разрежете всяко от тях в средата и капнете от сока в лъжичка. Смесете сока от трите риста в 2 с.л. вода. За аромат може да използвате розова вода. Разбъркайте и така получената смес нанесете върху краищата на косата си. След 10-15 минути изплакванете и измийте с шампоан.

#Маска от бадемово мляко
Бадемовото мляко е богато на витамин Е, то укрепва косата, омекотявайки нейните къдрици. Комбинирайте ½ ч.ч. бадемово мляко, 2 с.л. зехтин екстра върджин и 3 с.л. царевично нишесте. Сместа загрейте в малка тенджера на слаб огън и бъркайте, докато се сгъсти. Охладете, но не напълно, и втрийте в скалпа и косата с нежни масажни движения. Покрийте с шапчица за душ. След 20 минути изплакнете с топла вода и шампоан.

#Органична протеинова маска
Протеиновата маска омекотява и придава обем на косата. Лечението с протеини може да се прилага както под формата на спрей, така и под формата на кашообразна смес. Необходими са ви няколко капки масло от семена от жожоба и 1 ч.ч. гъста отвара от лайка. Накиснете косата си добре в сместа и след 10-15 минути изплакнете.

#Грижа с пара
Освен за кожата, парата може да бъде полезна и за косата и скалпа. Тя подобрява кръвообращението и цялостното състояние на косата, хидратира и укрепва косъма. За целта използвайте кърпа, напоена във вряща вода, в която сте разтворили мента или лайка. Кърпата се поставя за няколко минути върху главата и се увива с найлонова шапчица за баня. След 30 минути косата се измива с мек шампоан. В салон, косата салон ще се прилага дълбоко балсам за косата преди обработка с пара. Терапията се прилагане повече от един път седмично.

#Възстановяващ гел от нектар от агаве
Нектарът от агаве е лек, но има свойството да прониква в дълбочина. Захарите в нектара от агаве доставят вода на косата и така оказват мощен овлажняващ ефект. За да си приготвите домашен гел от агаве, комбинирайте ¼ ч.ч. нектар от агаве, 2 с.л. зехтин и 1 с.л. кокосово масло. Масажирайте сместа от корените до краищата на косата си. Покрийте главата с найлонова шапчица или гореща кърпа. Оставете гела в продължение на 15 минути, след което изплакнете с топла вода и шампоан.