Занимаваш се с коафьорство от 20 години. Какво научи за своя занаят за всичките тези години?
Коафьорството за мен е не само работа, но и призвание, защото ми позволява да правя хората щастливи. Личният контакт с всеки един клиент е подход, който ти дава възможност да се докоснеш до същността на човек и по този начин да му направиш най-подходящата визия. 

Снимка: Димитър Ламбов

Коя прическа никога не излиза от мода?
Хубавото каре и красивият нежен рус цвят. Класика! 

За студените дни какви по-специални грижи е хубаво да полагаме, за да запазим косите си лъскави и свежи?
Нашият салон предлага дълбоко реконструиращи терапии за заздравяване на косъма. Стараем се да се грижим за всеки клиент с избор от различни терапии, които дават напълно индивидуален подход спрямо нуждите му. 

Освен за тяло, има вече и СПА терапии за коса. Предлагате ли такива услуги?
Да. Спа терапиите, които се предлагат в салоните ни, са изключително подходящи за цялостната грижа както за косата, така и за скалпа. 

Има ли продукт на пазара, който може да ползваме в домашни условия?
От август 2016 на пазара се лансира нова серия грижа за косата от NIVEA - Hairmilk включваща шампоан и балсам за цялостна грижа. С новата си синя серия за коса NIVEA комбинира над 100- годишния си опит с последните иновации в грижа за косата. Формулата на Hairmilk дава на сухата и леко стресирана коса всичко, от което се нуждае, като я регенерира, без да я утежнява – революция във възстановителния сегмент. В основите на формулата са млечните протеини: това са естествено добити съставки, които подсилват косъма от корените и го възстановяват. Освен млечните протеини, формулата съдържа Eucerit и масло от макадамия. Така че това е доста подходящ вариант, който може да ползвате в домашни условия и за честа употреба. 

В днешно време има микс от тенденции и съвети как да изглеждаме тренди. Кажи ни твоята философия за топ поддържана коса?
Трябва да се използва уникалността на всеки човек при създаване на прическата - от структурата на косъм, формата на лицето до цялостния стайлинг.  

Цветовете в косите за този сезон?
Земните цветове, примесени с балеажни, меланжирани кичури. А често и в комбинация  с любимото омбре. 

Твоите салони са предпочитано място от бизнес клиенти и хора от нашия елит. Предполагам, че твоят подарък за тях са красивите HAUTE COUTURE ревюта, които са с различна тематика всяка година. Какъв коафьорски спектакъл си замислил за 2017?

Следващият спектакъл се очаква да бъде на едно от най-хубавите места в София - Народния театър. Спектакълът ще е юбилеен за мен и ще бъде много зрелищен! 

 

Снимки: Димитър Ламбов

Грим: Гергана Пащрапанска за Jane Iredale
Коса: Виолета Во Ван / LUXOR club fashion salons за Living Proof
Стил: Станимира Янакиева за PINKO/TOY G/TWIN-SET/BCBGMAXAZRIA