Неразделна част от перфектната визия на булката е косата й затова и изборът на фризьор е много важен. Според топ коафьора на Amber Beauty Club Боян Василев, който има над 300 сватбени стайлинга в портфолиото си, перфектна сватбена прическа не съществува. По-правилно е да се говори за перфектна комбинация рокля - прическа. Изключително важно е прическата да е допълващ елемент към роклята, към темата на сватбата и самата булка.

Снимка: Amber Beauty Club

Изберете стилист с богат опит

Когато говорим за сватбените коси, трябва да се има предвид, че не всички фризьори са добри в този конкретен стайлинг. Само защото стилистът ви прави добър сешоар, не означава, че ще може да създаде най-подходящата и красива прическа за сватбения ви ден. Правенето на красиви булчински коси е специфично умение, така че проверете с колко булки е работил стилистът и разгледайте задължително снимки. Връзката с фризьора е една от най-важните що се касае за най-важния ден в живота ви. Фризьорът, който ще прави косата ви, ще бъде с вас на старта на един от най-важните ви (и потенциално стресиращи) дни. Затова помислете какъв човек бихте искали да имате около себе си. Боян Василев е категоричен, че е важно стилистът да е търпелив и спокоен, както и да допринася с присъствието си за вашия вътрешен комфорт.

Направете проучване в социалните медии

Инстаграм и Pinterest предлагат великолепни булчински вдъхновения, така че отделете известно време да направите проучване, за да сте сигурни, че точно „тази прическа“ е вашата. Не пренебрегвайте света на сватбените блогъри. Те често имат истински сватби и списъци с добри опции за фризьор.

„За разлика от преди, когато сватбените коси бяха доста консервативни, сега стават все по-креативни по отношение на текстурата и аксесоарите. Обичам да създавам сватбени прически, защото емоцията да направиш щастливa една жена в най-специалния ден от живота й е несравнима“, споделя Боян Василев.

Не се изкушавайте да наемате фризьор, който непременно да прави и грим. Не рискуваjте нещо да се обърка и си запазете часове при отделни експерти. Това също ще помогне за добрия тайминг в самия ден, тъй като ще могат да работят по едно и също време.

Доверете се на стилиста и го слушайте

Боян Василев смята, че ролята на сватбената прическа е много важна, защото една неподходяща такава може да развали целия ден на булката. Той препоръчва след като сте избрали стилиста, да му се доверите и да го слушате, защото той може безпристрастно да прецени дали и коя прическа би ви отивала спрямо излъчването.

Боян твърди, че има мода в прическите и предимно се налагат няколко тенденции всяка година, както и че всички млади булки искат почти едно и също. Небрежните вълни вече няколко години са актуални като прическа за сватба. Много дългите коси с леки вълни са тотален хит за лято 2020.

Снимка: Amber Beauty Club

„Прическата небрежен кок е модерна години наред и продължава да е актуална за сватби и абитуриентски балове. С годините кокът се трансформира, но със сигурност този стайлинг няма давност и няма да отмине, а само затвърждава своята позиция“, обяснява Боян.

Воалът е определящ за прическата

Важно е при избора на сватбена прическа да се има предвид воала към роклята. Позиционирането му може да развали или да подчертае красотата на булката, прическата, грима и роклята. Всички смятат, че воалът не е важна част и определящ елемент, но всъщност не е така. Това се вижда едва на финала, когато вече е твърде късно за промяна.

„Аз лично съветвам моите клиентки, когато правим пробна прическа, ако имат аксесоари за косата - воал или бижута, да ги носят, за да може да се добие представа кое как би изглеждало. Понякога са нужни повече от една пробна прическа, за да може булката да се чувства спокойна, щастлива и уверена в себе си."

Снимка: Amber Beauty Club



Булката може да бъде ослепителна и с къса коса

Напълно възможно и достижимо е булката да е красива и ослепителна, дори и с каре. Всички знаем, че карето и асиметричните линии са доста актуални, една добре подредена и направена коса тип каре би била перфектна за сватбения ден. Никой не е казал, че за да си красива булка, непременно трябва да си с огромна коса.