Тъй като и ние самите често се обръщаме към домашните маски за постигане на чудесни резултати (без да се налага да си купуваме скъпи и често не особено ефективни), ви препоръчваме още три.

Преди да ви представим поредната чудесна порция маски за коса обаче, ще ви дадем и няколко съвета за блясък:

  • За блондинките – когато измивате косата си, добавете няколко супени лъжици лимонов сок;
  • Брюнетките и червенокосите – при същото действие ползвайте ябълков оцет. Преди това смесете чаена лъжичка мед с ¼ чаша хладка вода. След като нанесете шампоана, разнесете сместа. Не отмивайте. Оставете я да изсъхне естествено.

Маска "Плодова салата"

За нея може би ще трябва да изчакате до по-топлите дни, но ако имате желание, ще намерите плодовете: в блендер смесете половин банан, ¼ пъпеш, ¼ авокадо, 1 с.л. масло от пшеничен задориш и 1 с.л. кисело мляко. За още по-лесно разресване, добавете и една капсула витамин Е. Оставете на косата 15 минути и после отмийте.

Против пърхот

Във вряща вода (нека количеството да е 2 чаши) добавете 7 с.л. суха мащерка. Оставете съставките да поврят около 10 минути. Половината от сместа полейте върху измита и влажна коса. Масажирайте в скалпа и не отмивайте. Останалата половина от сместа ползвайте в друг ден.

Маска с яйца и зехтин

Смесете две цели яйца (жълтък и белтък) с 4 с.л. зехтин. Нанесете по протежение на дължината. Увийте главата си с найлонова торбичка и оставете да подейства 10 минути. Измийте старателно.

Очаквайте продължение.