Красотата често се разпростира отвъд модните тенденции, симетричността на чертите и всеки друг ролеви модел, който ни е зададен по една или друга причина. Понякога това, което ни прави красиви в чуждите очи (да, звучи клиширано) е това, което носим вътре в себе си. Нека разгледаме кои са чертите на характера, които всъщност ни правят истински привлекателни.

Харизма

Няма как да не сложим на първо място именно това качество. Не, че другите не са също толкова важни, напротив, но харизмата е тази, която ни помага истински да накараме някой да полудее по нас.

Чувство за хумор

Всеизвестен факт е, че всяка жена иска до себе си мъж със страхотно чувство за хумор. Дори и да не си признаваме, не можем да отречем, че за нас това е черта от изключителна важност. Истината обаче е, че мъжете искат същото. Чувството за хумор ни кара да изглеждаме достъпни, приятни за разговор и благонадеждни. Сами ще се съгласите, че усмихнатите хора са много по-привлекателни пред останалите.

Самочувствие

Снимка: Pinterest.com

Самочувствието ни помага да изглеждаме самостоятелни и уверени в себе си без да се налага да говорим за това. Събеседниците ни разбират веднага именно заради това. Ето защо понякога ни се струват секси, хора, в които иначе не бихме намерили нищо привлекателно.

Доброта

Разбира се, едно от най-главните качества, които ни правят красиви е добротата. Човек, който носи това качество в себе си лесно можем да видим като симпатичен. И макар и малките момчета да показват симпатиите си със закачки и обиди, вече порасналите мъже знаят, че за да спечелят една жена трябва да покажат съвсем друго отношение.

Интелигентност

Онази, която е свързана с адекватното отношение към човешките емоции, умението да се интегрираме в дадена социална среда и силата да се справяме с трудностите. Интелектът не се свежда до богатата информация, която всеки от нас успява да складира в мозъка си през годините. Тя проличава в това колко добре се справяме с всяка ситуация без да загубим самообладание, което от своя страна ни прави истински красиви.