Често жените правят две основни грешки, когато пристъпват към използването на козметични продукти с цел предотвратяване стареенето на кожата. Едната е, че започват да го правят прекалено рано, а другата, че се сещат за кожата си, когато са в прекалено напреднала възраст.

И двата подхода са изключително неправилни и опасни, защото в козметиката предназначена за застаряваща кожа се съдържат силни вещества, които могат да навредят на младата такава. При случая със застарялата кожа еластичността на клетките трудно би могла да бъде възвърната дори и с интензивни процедури и силни продукти.

Нормалният въпрос, който изниква в съзнанието на всички е кога е правилното време да започнем с този тип грижи за кожата? Категоричен и точен отговор все още никой не е успял да даде, тъй като всяка жена е предразположена различно към стареенето.

Важно е обаче да осъзнаем, че процесът е необратим и точно заради това трябва да обърнем подобаващо внимание на първите появили се признаци.

Първата лампа трябва да светне, когато кожата ви започне да проявява по-голяма чувствителност. Когато понатрупаме някоя и друга година в повече, клетките, които отговарят за влажността й започват да се рушат. Това може да бъде наблюдавано най-вече през зимата, когато кожата е става по-суха и се лющи.

Вторият признак, който трябва да ви подскаже, че е време е появата на фини бръчки около очите. По принцип кожата там тя е три пъти по-тънка в сравнение с другите части на лицето, което я прави и по-чувствителна. Кожата на шията също е нежна. По този признак я причисляваме към местата, на които фините бръчки се появяват най-бързо.

С възрастта еластичността на кожата намалява. Това води до разширяване на порите. Ако забележите подобни признаци трябва да вземете незабавни мерки.
С трупането на годините метаболизмът на кожата се забавя и води до образуването на токсини. Това от своя страна забавя циркулацията на кръв и като резултат кожата загрубява.

Мускулите на лицето и усмихването са основните причини за появата на първите бръчки там, пише www.worldwidehealth.com. Когато бръчките около устата не се махат дори и когато спрете да се смеете това е още един от важните признаци, който трябва да ви накара да започнете да полагате по-специални грижи.