FaceTite & NeckTite са най-новите алтернативи на оперативната намеса, когато искате подмладено лице, с изпъната кожа и без двойна брадичка. След определена възраст жената не може да разчита само на козметика и ген, за да изглежда добре. Отпускането на кожата, лицевите мускули и тези на шията променят изражението на лицето, придават по-тъжен и състарен вид и... да бъдем честни - просто не ни харесва! 

FaceTite & NeckTite е процедура, при която кожата се третира с радиочестотата, за да се стимулират естествените процеси на синтез на колаген и еластини в кожата. 

За кого е подходяща?

За хора, които страдат от отпусната кожа и искат да я стегнат, без да имат нужда от отстраняване на мазнини.
Плюсовете, които д-р Стоилова отчита за процедурата е, че е неинвазивна, с кратък възстановителен период и че дава изумителни, най-вече дълготрайни резултати. "На мен като специалист тази машина дава възможност да третирам зона, която досега беше трудно поправима с нехирургични инструменти – а именно двойната брадичка, части от шията и кожата по долната челюст." 

Какво представлява?

Използва се канюла с пластмасов накрайник, с който се работи подкожно. Работи се около очите, веждите, челото, бузите и устата. Процедурата е подходяща за лице, шия, горната част на дланите и вътрешната част на бедрата, като става дума за малки до средни площи. Няма рязане и не се изисква престой за възстановяване. Усеща се леко затопляне, което може да се контролира.

Колко често се прави?

Обикновено разкрасителните процедури се правят ударно - по 4-6 в седмица или друг период от време, а след това се изисква само поддръжка на по-дълъг период. FaceTite се прави веднъж на 5-7 години, защото има изключително силен ефект. Термично се атакува подкожната мазнина и се стяга колагеновата тъкан за оформяне на лицето.  

Кога се виждат резултатите?
Веднага. Но са най-забележими след 6-12 седмици.

Вярваме на процедури и резултатите от тях, когато лекарите, които ги предлагат, сами са ги пробвали. Това не се случва особено често, особено когато говорим за нещо по-сериозно, а не просто процедура за свежест и тонизиране.  

Д-р Денкова прави процедурата първо на себе си, затова разговаряме с нея, за да ни разкаже какво е FaceTite от личен опит.

Д-р Денкова, как решихте да си направите FaceTite?

Исках да видя на живо, в реални условия, как работи апаратът Inmode FACETite и какви са резултатите. Посетих д-р Паоло Ровати в неговата клиника във Верона. Наблюдавах реално третирането на трима пациенти и разгледах много снимки от архива на колегата преди и след. Исках и да изпитам върху себе си болезнеността на процедурата и усещанията, които придружават намесата, за да мога да обяснявам много точно на пациентите си какво да очакват преди, по време и след терапията. 


Какво се случи по време на процедурата? Как протече?

Процедурата се извършва с месна упойка и нито за момент не съм усетила болка. Първите три дни трябваше да нося ластична превръзка, която да спомогне за по-бързото възстановяване на кожата и прилепването и към подлежащите тъкани. Около една седмица имах умерено изразен оток, но не се откъснах от работния процес. Цялата зона на третиране беше уплътнена и безчувствена. Отокът премина, но уплътняването продължи около месец. Реален резултат, и то отличен, виждам сега, към края на третия месец, но д-р Ровати предупреди, че най-добър резултат се очаква между третия и шестия месец. Имайки предвид, че ефектът продължава около 5-7 години, периодът за постигане на краен ефект е абсолютно приемлив за мен.

И ако си мислите, че процедурата е само за жени - бъркате. 

Д-р Етугов решава да бъда първият пациент на собствената си машина. Прави си процедурата и още на 6-7 ден, след като преминава травмата, започна подобряването на отпуснатата кожа. Той отчита максимален ефект 60-ина дни след фейстайт. Очакването му е до шестия месец ръба на долната челюст окончателно да се контурира, както и напълно да се прибере двойната брадичка.