В понеделник сутрин е най-вероятно да се събудите с подпухнало лице, най-вече, защото тялото и умът ви отказват да осъзнаят, че е дошло време за новата работна седмица.

Всъщност причините за подпухването на лицето могат да бъдат много, а понякога те се комбинират и ефектът изглежда ужасяващо, когато се погледнете в огледалото сутрин. Някои от най-честите са:

  • Дехидратация
  • Сезонни алергии
  • Прекаляване с консумацията на сол
  • Прекаляване с консумацията на алкохол

Какво да направите при подпухнало лице:

Първото нещо, което трябва да направите сутрин е да измиете лицето със студена вода. Ако подутините са по-големи от обичайните, тогава сложете студен компрес за няколко минути. Пиенето на вода също ще помогне, а в както и няколко сутрешни упражнения, а комбинацията от потене и пиене на вода ще помогне за балансиране на солта и водата в организма ви.

Ако пък се събудите с подпухнали очи, не изхвърляйте торбичките от чай, след като го изпитете, а ги поставете изстинали върху очите, като компрес. Това ще помогне на кръвоносните съдове в тях да се свият и съответно подутините да спаднат.

За да предотвратите подуваният в бъдеще се уверете, че пиете достатъчно вода и не прекалявате със солта. Спането на по-висока възглавница също помага.Ако е сезонът на алергиите – уверете се, че сте предприели мерки по въпроса.  

И все пак, ако всички съвети не подействат така както на вас ви се иска – гримът винаги е насреща. Използвайте така популярните техники на контуриране и хайлайтване.