1. Английска сол – добавена във ваната, тя ще отпусне мускулите и ще облекчи схващането. Също така е богата на магнезий и прави кожата мека и нежна.

2. Алкохол – полифенолите, съдържащи се в алкохола успокояват червенината и редуцират инфекциите. Червеното вино или шампанското ще ви подмладят и ще ви отпуснат.

3. Джинджифил – за тези от вас, които се борят с главоболието или просто имат нужда от една добра детокс вана. Джинджифилът ще извлече токсините от кожата ви и ще ви донесе усещане за чистота и спокойствие.

4. Етерични масла – роза, ветивер, сандалово дърво и лайка са перфектните етерични масла след дълъг и изтощителен ден. Те ще ви отпуснат и ще ви помогнат да спите непробудно през цялата нощ.

5. Овесени ядки – за дамите, които страдат от кожни алергии или са склонни към обриви. Ваната с овесените ядки е перфектни и за слънчеви изгаряния и след контакт с отровен брашлян.

6. Кокосово масло – една от най-добрите съставки за мека кожа! То ще ви успокои със сладкия си аромат и гарантирано ще направи кожата ви нежна и красива.

7. Лавандула – добавете няколко стръкчета сушена лавандула към следващата си вана и проблемите от деня ще се стопят моментално.

8. Мляко – поучете се от Клеопатра. Млякото ще ексфолира и омекоти кожата ви, оставяйки ви да се чувствате като истинска кралица.

9. Чай – зеленият чай ще ви зареди с енергия, а лайката ще успокои нервите ви. Нужни са ви само няколко пакетчета.

10. Мед – овлажнява, забавя стареенето и успешно се бори с бактериите.

11. Сода бикарбонат – содата ще успокои и детоксикира кожата ви. Тя е перфектна след дълга тренировка. Страхотна е и като естествен ексфолиант и действа чудодейно в борбата срещу проблемната кожа.

12. Рози – кралицата на цветята ще овлажни и почисти кожата ви. За истински ненадминато удоволствие ви препоръчваме розово-млечна вана, опитайте, може пък да се окаже любов от пръв поглед.