Холивудска поза

Звездите неслучайно „позират“, когато се появяват на различни събития. Позата „червен килим“ ги прави да изглеждат по-слаби и вталени – обърнете се към фтоапарата под около 30-градусов ъгъл и поставете единия крак напред. Това създава илюзията за по-тънка талия, крака и ръце.

Винаги изправени

Ако не искате да изглеждате като Гърбушкото от Нотр Дам, винаги стойте изправени по време на снимки. Дори и позата да ви изглежда неестествена, това е най-лесният начин да изглеждате по-високи и стройни. Добре е към позата да добавите и издърпване на раменете назад.

Горе главата

Най-големият проблем на повечето жени, които искат да изглеждат зашеметяващо на снимки, са двойните брадички. Когато светкавицата е включена – положението е дори още по-трагично. За да предотвратите този малък дефект, винаги повдигайте брадичката нагоре съвсем съзнателно. Така сенките няма как да паднат върху „втората“ ви брадичка.

Покажете най-доброто

Ако имате пищен бюст или дълги и красиви крака, но коремчето ви се показва гордо напред, то най-лесният начин да прикриете несъвършенствата е да изложите на показ най-доброто, което притежавате. Вместо да наблягате на полепнали блузки, сложете тениска с голямо деколте или къса пола. Така всички ще гледат гърдите и краката ви и няма да обърнат внимание на коремчето.

Всичко е в цветовете

Естествено, трудно е да предвидите кога ще се снимате, за да си облечете подходящ цвят тоалет, но все пак много фотографи препоръчват да избягваме черното. Телесните цветове дрехи се сливат с нас, а бялото е най-подходящо за хора с тен. Правилото е, че пастелните и светли цветове отиват на блонинки, а по-тъмните и наситени цветове подхождат повече на брюнетките.

Естественото осветление

Най-добрите снимки винаги стават на естествена светлина. Ако искате да хванете хубав момент, то използвайте часовете преди обед и следобед, но никога по пладне, когато слънцето напича пряко. Да застанете точно под светлината или да се снимате на флуоресцентно осветление също не е добра идея, ако искате да изглеждате прекрасно на снимките.

Още съвети за добър външен вид на снимки:

  • Ако докато сте клекнали, поставите ръцете на колената си, това ще създаде диспропорция между долната и горната част на тялото – краката и ръцете ви ще изглеждат прекалено големи в сравнение с главата.

  • Преди да заключите даден момент в снимка, огледайте се случайно да няма някое стърчащо знаме или стълб, които след това да стърчат точно над главата ви.

  • Сигурно знаете, че най-хубавите снимки стават, когато се усмихваме естествено, затова не забравяйте да го направите преди щракването на фотоапарата!