Проблемът с подкожните косъмчета е неприятност, с която всяка жена се е сблъсквала в даден момент. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Проблемът с подкожните косъмчета е неприятност, с която всяка жена се е сблъсквала в даден момент... а понякога и ежедневно. Истината е, че той може да бъде разрешен и в домашни условия, без да се обръщате към козметик. Предлагаме ви два доказани и много щадящи начина от народната медицина, които доказано се справят с подкожните косъмчета.

Силата на живовляка

Живовлякът е целогодишно растение, което се среща в близост до вода. Той има свойството да "изсмуква" всякакви натрупвания на секрети и външни тела от кожата. Откъснете няколко листа живовляк и ги прикрепете внимателно с марля на мястото, където косъмът не може да избие. Сменяйте тази своеобразна превръзка всеки ден. Ако все пак след 3-4 дни не установите положителен резултат, обърнете се към вашия козметик или личен лекар.

Пчелен восък (прополис)

Можете да намерите пчелен восък на всеки пазар, като предполагаме, че няма да ви е трудно да го разпознаете. Поставете малко количество върху мястото, където косъмът не може да пробие и го закрепете с марля. Прополисът е с много бързо действие, така че само след няколко часа може да почувствате пулсиране в съответната област, което ще бъде последвано от положителен резултат. Ако обаче не установите желания ефект до няколко дни се обърнете към вашия личен лекар или козметик.