Заради ускореното темпо на живот жените понякога нямат време да направят за себе си и за външността си онова, което желаят.

Отделете малко време за себе си преди сън и тялото ви ще ви се отблагодари двойно. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Затова пък звездите дават съвети, които подобно на тях спокойно можете да включите в претрупания се график. Някои са особено полезни, защото ви разкрасяват дори докато спите.

Спете на копринена възглавница

Ако искате да предотвратите появата на дребни бръчки по лицето, сложете на възглавницата си копринена калъфка. Това е тайна, разкрита от Ким Кардашиян. Всички жени от рода й спят на копринени възглавници и така запазват кожата на лицето нежна.

Снабдете се с овлажнител на въздуха

Дори и когато спите косата и кожата се нуждаят от хидратация. През зимата въздухът в жилището се изсушава и е задължително да осигурите овлажнител за въздуха. За максимални резултати го оставете да работи и през нощта, а ако искате можете да добавите във водата
Отделете малко време за себе си преди сън и тялото ви ще ви се отблагодари двойно. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
и няколко капки етерично розово масло. Кожата на лицето и къдриците в косата ви ще ви бъдат благодарни.

Махайте грима преди лягане

Преди да се мушнете в леглото задължително махнете всички остатъци от грима. Ето малко информация за размисъл, ако често пренебрегвате този съвет  – остатъците от грима, с който си лягате, ви състаряват със седем дни. Това е откритие на звездата от сериала “Герои” Хейдън Панетиер.

Нанесете крем на косата

За да предотвратите появата на сухи и цъфнали връхчета, грижете се и за косата. Нанасайте крем за коса, който през нощта ще я подхрани и ще й осигури необходимата хидратация. На сутринта ще се събудите с блестяща и мека коса.

Меки и мамещи устни

Преди сън сложете на устните дебел слой обогатен мазен крем. Това прави красивата актриса Катрин Зита-Джоунс, която е горда притежателка на наистина съблазнителни устни. На сутринта с чиста четка за зъби и кръгови движения масажирайте омекотената кожа. По този начин ще махнете всички мъртви клетки и ще се радвате на чувствена усмивка през целия ден.

Гладки ръце и стъпала

Макар че най-често за стъпалата се грижим само през летните месеци, те изискват грижи през цялата година. Усилията, които трябва да положите, са минимални - преди лягане ги намажете с обогатен мазен крем и обуйте чорапи. Същото направете и с ръцете, а за да бъде ефектът пълен, купете си тънки памучни ръкавици. Ръцете издават годините, затова грижете се за тях!

Разбира се, трябва да прилагате тези съвети всяка вечер, за да постигнете ефект. Отделете малко време за себе си преди сън и вашето тяло ще ви се отблагодари двойно.