Хидратация, витамини и тен

За да бъде кожата красива, тя се нуждае на първо място от добра хидратация, а именно вода. Женския организъм се нуждае от поне 1,5 литра вода на ден.

Втората стъпка е кожата да бъде снабдена с витамини и по-точно витамин В. Може да приемате по 1-2 таблетки на ден. Така можете да предотвратите несъвършенствата по лицето, без да се налага да се използва много грим, за да се прикрият.

Слънцето пък ни дава възможност да се сдобием със страхотен загар, но само когато приемаме неговите  лъчи по правилен начин. Винаги когато сме на плажа, трябва да използваме мляко или олио с фактор, подходящ на нашата кожа.  Впротивен случай кожата ще изгори и след две седмици няма да има и следа от хубавия тен. Добре е и винаги да се печем близо до водата, за да постигнем кафяв, а не жълтеникав тен.

Вече имаме най-добрата основа за грим

През лятото е добре гримът ви да не бъде тежък. Както през деня, така и вечерта да дадем път на цветните гами. Постигайки един нежен и дълготраен тен ,съвсем спокойно можем да използваме лека основа от фондьотен, за да се изглади кожата на лицето. Сенките трябва да бъдат цветни и не много силни. червило
малина
Модните тенденции в момента крещят – червилата да са в малиново, хамелеон в златистата гама, перлено кафяво, а за вечерните случаи - матови тонове на червеното.

Като цяло сега не са модерни гланцовете и силният блясък на устните. Тенденциите клонят повече към матовите цветове.

Модерните цветове това лято са златисто, лилаво, кафяво, розово, зелено, и всички в комбинация. Ако използвате пудра, е хубаво тя да бъде бронзираща. Ружът също е бронзов.


грим

Няколко ефектни комбинации грим

Розови сенки в комбинация със зелени. Златист руж и хамелеоново златисто червило е страхотна комбинация от цветове за един летен макиаж.

След тези няколко стъпки към перфектна лятна визия можете просто да вържете небрежно косата си и пак ще изглеждате като звезда.

Статията е подготвена за LadyZone.bg от гримьорката Симона Недева от "Студио - грим".