Оказва се, че веждите са доста важна част от цялостния вид на една жена. Ако сте сложили червило, което е излязло от очертанията на устните ви, то това няма да направи особено впечатление на околните, колкото фактът, че веждите ви са неоформени или не сте избрали правилната форма за тях. Още повече, че те са част от лицето, за което много пъти казваме, че е огледало на душата. Затова е толкова важно женските вежди да изглеждат добре.

А дали ще го направите вкъщи или ще се доверите на професионалната помощ на специалист, зависи изцяло от вас. Преди всичко обаче, не трябва да пренебрегвате няколко основни правила, когато полагате грижи за своите вежди.

Най-важният фактор за да изглеждат те добре е тяхната форма. По принцип не съществува единен стандарт според, който да определите коя е най-подходящата за вас. Правилото, към което можете да се придържате е според формата на едното да изберем формата на другото.

Също както при избирането на очила, първо определете формата на лицето си. Ето в коя от основните категории можете да попаднете: кръгла, квадратна, триъгълна, овална или продълговата.

Ако имате кръгло лице веждите в никакъв случай не трябва да са прави, защото това ще подчертае сферичната му форма. Затова решението за дами с такова лице са леко извитите форми, но в никакъв случай заострени.

За хора с лице с квадратни очертания са подходящи удебелени вежди или остра извивка в горната част на веждите.

Тези от вас, които притежават триъгълно лице е добре да се придържат също към леко извитите вежди, наподобяващи арка. На такъв тип лица по принцип отиват вежди, които нито са прекалено дебели, нито пък много тънки.

Овалната форма е перфектната форма за едно лице. Ако я притежавате, то тогава веждите не играят толкова голяма роля за формиране на цялостният вид. Изберете формата според чертите на лицето си.

Чудите се кои жени решават, че подходящата форма за веждите им е правата? Е, това са жени, които имат продълговата физиономия. Правата форма е чудесно решение ако смятате, че лицето ви е прекалено дълго. Правите вежди създават зрителна измама и скъсяват оптически лицето.

Цветът на вашите вежди също е от решаващо значение и е елемент, който трябва да съобразите с няколко неща. Преди всичко е важно какъв е цветът на косата ви. Ако той е естествен, т.е. не се боядисвате, тогава и веждите ви имат същата окраска. Различно стоят нещата при дами, които използват боя за коса и нюансът й се различава коренно от естествения. В този случай е наложително да третирате и веждите си, като цветът не е задължително да е същия, като този на косата. Изискването е да е от същата цветова гама.

Всички сме съгласни, че перфектни хора няма. Същото се отнася и за жените, които притежават тънки, много дебели или направо редки вежди. На помощ тук идват козметиката и постоянните грижи. Ако смятате, че веждите ви са прекалено редки, спокойно можете да използвате молив, който е предназначен именно за там. Хубавото на тези продукти е, че на капачката имат и четчица, с която да разресвате и укротявате.