Понякога разрешението на най-трудния женски проблем е точно под носа ни - в несесера и сред множеството козметични продукти. Затова огледайте се с какво разполагате и се захващайте за разкрасяване.

За дълги, извити и изразителни мигли
Какво правите обикновено, когато искате да подчертаете миглите си? Нанасяте няколко слоя спирала и готово. Това правят повечето жени, но според гримьорите, подходът е абсолютно неправилен, защото създава усещане за тежащи мигли и уморено око. Вместо това, можете да приложите друг трик – главните наслоявания по дължината на миглите нанасяйте в основата им. Повторете няколко пъти, но само в дъното на миглите. Това ще им осигури нужния обем и извивка.

Как да се справим с изсъхналия молив за устни?
Всички знаем, че моливът за устни лесно стяга и лесно изсъхва, дори и да не е изтекъл срокът му на годност. Това ни поставя в трудна ситуация, когато сутрин трябва да се гримираме бързо и без много чуденки. Решението на проблема се намира отново в козметичния ви несесер – балсамът за устни. Потопете върха на молива в балсама и задръжте за момент, след което ще забележите много по-добри резултати при нанасянето  - моливът се плъзга леко и запълва по-лесно и точно контурите на устните.

Прикрийте мазната кожа с гел, а не с пудра
Понякога в старанието си да изглеждаме добре допускаме грешки. Поставянето на прекомерно количество пудра обаче не може да ни осигури сияния вид, който се надяваме да придобие кожата ни. В същото време искаме да матираме кожата и тя да не лъщи. Гримьорите препоръчват използването на матиращ гел като завършек, вместо пудра.

Как да се справим с тъмните кръгове под очите?
Продуктите за справянето с този проблем отново се намират сред вашата козметика – коректор и червило. На горната част на дланта поставете малко коректор и малко червило (желателно е цветът да се доближава до прасковено или коралово). С помощта на пръстите си смесете двата продукта и нанесете с нежни движения под окото. Прасковените цветове контрастират и приглушават тъмния цвят на кожата под очите.

Какво да правим, ако разцапаме молива за очи или спиралата?
Грешките се случват на тези, които работят. На тези, които бездействат просто няма да им се случи. Така че не се отчайвайте, ако гримът ви се разцапа. И все пак не посягайте веднага към лосиона или тоалетното мляко за почистване на грим. Ако зоната е малка като площ, по-добре не рискувайте да размажете положението допълнително. Вместо това използвайте фондьотен – нанасяйте с леки потупващи движения. Продуктът ще прикрие всички поразии, направени по-рано.