Маникюрът е най-приятното украшение за женската ръка. Но колкото и да харесваме даден модел, трябва да съобразим и други фактори, освен цвета, за да си го направим. Като например - формата на нокътната плочка, здравината на ноктите, възрастта ни, вид на ежедневната работа, обичайно носените тоалети и др. 

Ето 3 маникюра, които никога не бива да си правите, ако домакинската работа е ваше ежедневие.

1. С инкрустирани камъни
Това е ефектен маникюр, който се прави само по определен повод, обикновено вечерни събития. Този маникюр буквално крещи - "Обърнете ми внимание!". Макар камъните да са здраво залепени и фиксирани отгоре, ако миенето на чинии и бърсането на под ви се случва по два пъти дневно, по-добре изберете друг модел. Не ви се иска да платите висока цена, с лед това да видите как камъчетата отплават в мивката, заедно с пяната от съдовете, нали?

2. Шарено, с еднорози.
Жената е на толкова, на колкото се чувства, а годините са нещо относително. Но все пак, да не забравяме, че на определена възраст просто не й отиват шарении. 

3. Твърде остро
Тази форма става особено актуална в последно време. Модата обаче може да е нещо доста хлъзгаво за ежедневието на една домакиня. Острите нокти може да са доста опасни, ако обслужвате малки деца.