Макар и друг път да сме се забавлявали (къде самоиронично, къде с учуден поглед) на странните и „тайни” бабини прийоми за красота, които жените прилагат и днес, ето още няколко „бисера”.

За целта имаме пред себе си анкета, проведена сред повече от 2000 дами и няма да се бавим повече. Какво ще кажете относно ледените лъжици за премахване на торбичките под очите или спане по гръб за предотвратяване на бръчки?

Освен това всяка четвърта жена използва кухненските прибори и продукти за козметични цели. Студената краставица освежава лицето, а лимонът избелява ноктите и изсветлява косата. Ягодите пък избелват зъбите, а торбичка с чай прави кожата кадифена.

И още: втриване на талк в корените на косата, за да се премахне мазнината или нанасяне на малко червило по бузите вместо руж. Освен тези, които със сигурност сте чували, има още няколко, които е възможно да не знаете. Например, някои жени използват вместо пяна или гел за бръснене балсам за коса, за да омекотят космите на краката си. Вазелинът пък се използва(л) за "изправените" къдрици, а пастата за зъби - срещу ухапване от насекоми. Знаехте ли, че кремът срещу хемороиди премахва тъмните кръгове под очите? Жените, които го използват твърдят, че разширява капилярите на лицето, заради което и премахва сенките около очите.

Независимо от това, че в козметичните салони се предлагат най-различни продукти за третиране и поддържане на красотата, жените все още се доверяват най-вече на старите и изпитани средства за разкрасяване, които се предават "от поколение на поколение". В списъка се нареждат и някои наистина екстремни съвети, които карат експертите да се запитат на какво са готови жените в името на красотата, съобщава БГНЕС. Ние пък имаме бърз и лесен отговор - на почти всичко - иначе как щеше да процъфтява пластичната хирургия?

А какви са вашите тайни разкрасителни процедури?