Независимо дали искаме да проверим дали формата на лицето ни отговаря на най-подходящата и препоръчвана форма за веждите, решили сме да променим визията си чрез веждите или се чувстваме неуверени да ги оформяме сами у дома, то обезателно трябва да знаем коя от формите за какъв вид лице е подходяща. Подготвили сме ви цели пет вида лица и каква форма на веждите е подходяща за тях.

Ако имате кръгло лицето

Снимка: Getty/Istock Photos

Ако лицето ви е кръгло, извивката на веждите трябва да е плавна и почти незабележима. Затова пък те могат да се по-дебели. Това ще подчертае лицето и ще му придаде изразителност.

Ако имате продълговато лице

Снимка: Getty/Istock Photos

За да бъде балансиран изразът на лицето с продълговата форма, извивката трябва да е или високо, или съвсем ниско, но задължително краят на веждите да е удължен. Това ще омекоти чертите.

Ако имате квадратно лице

Снимка: Getty/Istock Photos

Тъй като собственичките на лица с квадратна форма вече имат силно изразени и строги черти, то веждите задължително трябва да омекотят израза - формата се препоръчва да е мека и съвсем леко извита.

Ако имате лице във формата на сърце

Снимка: Getty/Istock Photos

Дамите с подобна форма на лицето трябва да се придържат към естествената форма на веждите си. И ако все пак искате да ги промените, то извивката им трябва да е съвсем леко повдигната, за да може да подчертае сърдечната форма на лицето.

Ако имате овално лице

Снимка: Getty/Istock Photos

Дамите с овална форма трябва да внимават с високите извивки, защото те ще направят излъчването остро и строго. Прекалено извитите вежди ще подчертаят дължината на лицето.