И изглежда го правят с лекота. Е, не за всеки от нас е толкова лесно да се установят (а какво остава да се открият) подобни навици и ежедневни ритуали. Ние ви ги разкриваме, за да се възползвате от тях. Защото френската красота е легендарна, класическа, желана. Сега ще стане и постижима.

#Грижа за кожата
За французойките гримът не е толкова важен, но безупречното състояние на кожата е от съществено значение. Дамите не приемат това за обременяващо, без значение от времето, което се налага да отделят за това. Порцелановата кожа е исторически символ на женското съвършенство, а тя се постига с отдаденост и постоянство. 

#Намерете червило, чийто нюанс да се превърне в личен
Прекрасно е всяка от нас да има своя малка тайна, която да я прави разпознаваема и различна сред всички останали. А какво по-прекрасно е тайната ни да бъде толкова женствена, колкото е и червилото? Без значение какъв е цветът - цикламен, червен, коралов или телесен, матов или блестящ, носете го по всякакви поводи. В ежедневието го нанасяйте небрежно, сякаш това е естественият цвят на устните ви, а при специални поводи контурирайте добре устните си и го нанесете плътно. 

#Дръжте ноктите си винаги в изрядно състояние
Не е толкова важно те да бъдат лакирани, но се старайте винаги да бъдат поддържани, добре оформени, без кожички, а кожата около тях да бъде нежна и хидратирана.

#Косата
Отделяйте и нужното внимание, за да ви се отблагодари подобаващо. Това не значи да я къдрите или изправяте постоянно с часове, нито да си правите сложни прически, а просто да я пазите чиста, подхранена, бляскава и свободно спускаща се. 

#Гримът
Понякога малкото е повече, а именно това мото следват и французойките. Дръжте гримът естествен, сякаш нямате такъв. Изравнете тена си при нужда, малко кафява спирала на миглите, леко подчертайте веждите (забравете перфектните форми).

#Храненето
Красотата идва отвътре. За френските дами е важно качеството на горивото, с което те зареждат тялото си. Това е тайната и към стройните им фигури. Друга малка хитринка е, че те никога не пропускат закуската. По този начин задвижват и метаболизма си. 

#Спортът
Парижанките спортуват. Те не го правят във фитнес залата, не губят безбройни часове в дълги тренировки, но не забравят своите упражнения няколко пъти седмично. По този начин телата им са винаги във форма.