Критично важно е да се борим срещу елементите на студеното време, когато крачим по ветровитите улици от вкъщи до работа, после седим в сухи помещения цял ден и после се връщаме обратно на вятъра.

Как да отвърнем на удара, така че кожата и гримът на лицето ни да останат непокътнати?

Дневната грижа трябва да е съобразена със смяната на сезоните и съответно с температурните промени, излагането на слънце и влажността на околната среда. Нито един курс за грижа на кожата няма да ефективен, ако не се вземат под внимание тези фактори.

Всички сме забелязали, че през есенния и зимния сезон кожата ни става суха, неравномерна и опъната. Понякога раздразнената кожа се влошава от студа, което води до червени петна и силно изсушаване.

Първо трябва да преосмислите средството си за почистване на лице. Ако е във вид на пяна, трябва да сте наясно, че може да отмие прекалено много от естествената мазнина на кожата, което да я направи суха след измиването. Най-добре е да използвате гелове за лице, които не съдържат сапун.

Второ: ако използвате тоник на основата на алкохол, ви препоръчваме да го смените. Онези, без съдържание на алкохол са по-подходящи, освен ако кожата ви не е крайно мазна. Какъвто и да е вашият случай, използвайте тоник само веднъж седмично. Важно е винаги да използвате продукти, които са за превенция на акне, защото те са най-ефикасни.

Ползването на слънцезащитен крем – фактор 30 е важно дори през зимните дни. Този навик е желателно да се превърне в задължение, а не във въпрос на избор. Нанасяйте на лицето, но също и на ръцете и на деколтето.