Есента и зимата идват със своите ниски температури, които ни карат да обличаме дебели дрехи и да се увиваме в шалове. Но всяко нещо има и своите плюсове. Когато става въпрос за грим, той ще издържа цял ден на лицето ни именно в месеците от октомври до март. Тогава не е нужно да се притеснявате, че заради горещината и потенето спиралата ще се разтече или моливът ще се размаже. След като можете да разчитате на дълготрайност, експериментирайте смело.

Есенните и зимни тенденции в грима за 2011 г. налагат да бъдете смели, сладки и секси.



Зимният грим трябва да започнете с овлажняващ крем, който ще предпази кожата ви от изсушаване, което се получава поради ниската влажност и студ. Нансяйте веднага след душ. Така ще се запечата влага в кожата. През нощта е важно да използвате по-наситени овлажнители, обогатени с витамини и. Когато избирате фон дьо тен за зимата, заложете на матиращите основи. Те са по-подходящи от блестящите и ярки такива.

Цветовете за сенките за очи е предстоящите зимни месеци са вдъхновени от природата - оранжево, кафяво, червено, жълто и корал. Оставете грима си изчистен, като не прекалявате с черния молив за очи. Преливайте различните нюанси, които покриват целия клепач.



Силни, плътни и перфектно откроени вежди – това е основна тенденция за късната есен и зимата на 2011. Тази тенденция налагат и големите дизайнери в ревютата си. Разбира се, големи вежди не означава неоформени и разрошени. Оформете, като отсклубвате ненужните косъмчета. Използвайте гребенче за вежди и гел за оформяне, за да запазят формата си през целия ден. Един лесен трик за акцентиране върху веждите е да сте с естествен грим и по-малко спирала на миглите.



Въпреки че грим тенденциите през есента и зимата повеляват вниманието да бъде привлечено тои очите ви, устните не бива да остават по-назад. Интересен факт е, че дизайнерите спорят, когато става дума за вида на устните тази година. Марк Джейкъбс се придържа към естествените и семпли тенденции в гримирането на устните, а дизайнери като Dolce & Gabbana акцентират върху червените устни.


Наближават едни от най-хубавите празници в годината. По този повод очаквайте предложенията ми за коледно-новогодишен празничен грим.

Статията е подготвена за LadyZone.bg от гримьорката Симона Недева от "Студио - грим".