Пролетта ще дойде с повече светлина. Ще я има не само в приятното слънце, което ни кара да седим с часове на пейките и да не ни се прибира в офиса, но ще бъде и върху лицето ни.

Тази пролет идва с великолепни неонови цветове и блясък. Нюансите в грима ще казват, не – ще крещят на целия свят, че не се притеснявате, че имате достатъчно енергия да обърнете всичко около вас с главата надолу. О бъдете внимателни – използвайте тези цветове умно. Защото те могат в еднаква степен да бъдат разкошни, и… коварни.

Три визии за грим за тази пролет

Подчертани очи – устни тип голи
Класическо+лесно



Подчертайте очите си с черен молив и добавете няколко слоя спирала върху миглите. Кожата е особено важна за този тип грим. Нужна ви е добра основа, която да прикрие червенината, ако има такава. Използвайте подходящ фондьотен и го фиксирайте пудра. Върху перфектно изглеждащата кожа много по-добре ще изпъкнат гримираните очи и устни. За устните изберете червило с цвят на златист мед или беж. Другият вариант е да ползвате прозрачен гланц или такъв с много нежен цвят, който е един тон по-светъл от този на устните ви.

Невидими очи - устни като близалка
Силно+смело



Един малко по-смел избор за жените, които не искат да останат незабелязани. Устните - във възможно най-яркия цвят, който можете да си позволите. Например чеервило в оранжево, но… с малка хитрост. По средата на долната устна поставете по-тъмен нюанс на червеното и разнесете така че двата цвята да се слеят. Може да оставите очите без грим или само с лек слой спирала.

Пастелни очи - устни тип голи
Нежно + модерно
Дженифър Гудуин се появи именно с такъв грим за раздаването на филмовите награди „Оскар”. Тюркоазен молив в прекрасни перлени цветове на очите и тънка очна линия, които направиха погледа й неотразим. Устните в лек розово-прасковен цвят с перлен завършек.


Неон на закачалката



Печелившата формула за тоалета тази пролет е стил+смелост. Оранжеви плисирани рокли със златни коланчета, искрящи в зелено поли, тънки презрамки в синьо и червено.