Нанасянето е лесно – само в три стъпки

Нанасянето на спирала винаги трябва да започва от основата на миглите към върха им. Колкото по-доближена е четката до корените, толкова по-дълги стават миглите. Едновременно с плъзгането на четката по дължината на миглите извършвайте и движения наляво-надясно или зиг-заг. Те ще спомогнат за разделяне на фините малки косъмчета. Последното, което трябва да направите е да си затворите очите (препоръчително е едно по едно) и да извиете връхчетата на миглите максимално нагоре. Това движение също ще спомогне за отстраняване на излишната спирала по върховете на миглите.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Как да избегна слепването?

Спиралата, която използваме не трябва да е с изтекъл срок на годност, а да е полутечна и в никакъв случай суха. При наличието на тези фактори отново съществува опасност миглите ви да се слепят. За да не се получава конфузно, можете да се възползвате от стара чета от спирала за мигли, която сте измили и подсушили. Благодарение на нея ще можете да разделяте косъмчетата без да нанасяте допълнително макиаж.

Мога ли да смесвам различни спирали?

Отговорът е категорично да. Можете първо да използвате спирала за обем, след което да издължите миглите с продукт за удължаване или извиване. Опасност от някаква химична или друга реакция няма. Дори напротив – това ще е само във ваш плюс, тъй като универсален продукт от този тип с различни функции все още не съществува.

Трябва ли да използвам извивачка за мигли?

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Ами, да. За съжаление все още никой не е измислил по-добър начин за извиване и оформяне на миглите.

Бонус съвет: Преди да извиете миглите, нагрейте извивачката със сешоар за няколко минути. Ако процедирате по този начин няма да е нужно да извивате миглите непосредствено преди да поставите спиралата.

Да мигам ли докато нанасям спиралата за мигли?

Да, да, да! Но… не когато четката е в непосредствена близост до окото ви. Направете няколко мигвания докато тя е на безопасно разстояние от него, но все пак може да докосне миглите. Така ще им придадете допълнителен обем и дължина.

Как да постигна още допълнителен обем на миглите?

Преди да нанесете спирала, сложете малко пудра за лице на миглите, докато те побелеят. Пудрата ще вкара повече въздух и обем, като едновременно с това не им позволи да слепнат.

Кога да нанасям втори слой от спиралата?

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Нанасянето на втори слой трябва да става докато първият все още не е изсъхнал, за да се предотврати слепването и образуването на досадни малки топченца на върха на миглите.

Трябва ли да потапям непрекъснато четката във флакона?

Непрекъснато – категорично не. Когато количеството спирала на четката свърши – да. Повечето жени използват подобна техниката, с която енергично потапят четката по няколко пъти. Това вкарва излишно количество въздух в опаковката, което ще изсуши просукта по-бързо.

Спиралата ми за мигли е изсъхнала. Нуждая се от бърз съвет!

Очевидно вече изсъхналата спирала плаче за нова. Но в момента все пак искате да се гримирате – няма проблеми. Изсипете 1-2 капки от млякото, с което почиствате лицето си, разклатете и разбъркайте с четката. Това ще спаси положението поне този път.