Устните на една жена са мощно оръжие, всички го знаем. Поради тази причина и знаем колко е важно червилото в прелъстяването и спечелването на вниманието на силния пол.

Тъй като производителите на козметика не са никак глупави и са наясно със значението на червилото, като основна част от макиажа на всяка жена, през последните години пазарът е залят с огромно разнообразие.  До ден днешен, качеството на едно червило или гланц се определя от трайността им.

Важно е да знаем, че както останалата част от лицето, така и устните се нуждаят от постоянни грижи. Това включва дори ексфолиация. За тази цел използвайте суха и много мека четка за зъби или кисе, за да отстраните мъртвите клетки, които са причина за напукване на устните. Веднага след като приключите с почистването нанесете хидратиращ крем и след това червило или гланц.

Ако не обичате да слагате моли за уста, което е съвсем нормално, имайки предвид, че е доста демоде, то за да не излиза червилото от контура и да не се размазва, просто напудрете устните си преди да го нанесете. Прахообразната смес обира мазнината на продукта и създава устойчивост на цвета.

Опитайте се да се отучите да си облизвате устните, по този начин буквално „изяждате”червилото, а и допълнително изсушавате устните си.

Освен тези домашни и елементарни грижи, които може да положите, за да са красиви устните ви и червилото ви да е трайно е много важно и да гледате какъв продукт купувате. Не посягайте към евтино червило само защото ви е харесал цвета му. Ако от качествените марки няма вашият цвят, то по-добре изберете безцветен гланц, който има не по-малко готин ефект.