Ако обичате да си поспивате сутрин, със сигурност не ви остава време за гримиране. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Сутрешният грим трябва да е готов скоростно, но без да губи от своята прецизност. Как да го постигнем?

Ако обичате да си поспивате сутрин, със сигурност не ви остава време за гримиране. Дори да сте от жените, които скачат от леглото още при първия звън на будилника, едва ли ви е приятно да губите време пред огледалото.

Каквато и да е причината, неоспоримо е, че сутрешният грим трябва да става на педал. Затова си пригответе предварително всички необходими инструменти - основа за грим, фон дьо тен и/или пудра, сенки за очи, молив за очи, спирала за мигли, руж, контурен молив за устни и червило. Действайте бързо, но прецизно и сигурно.

Ако обичате да си поспивате сутрин, със сигурност не ви остава време за гримиране. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Важно! Гримът винаги трябва да е в хармония с облеклото. Преди да се гримирате, първо решете какво ще обличате. Зеленото има нужда от топли цветове като праскова, слънчево жълто и мед. Сивото позволява всичко – от класическо червено червило до пастелен грим. При бялото основата на грима не трябва да е много тъмна. Подходящ е светлият фон дьо тен, който съответства на естествения цвят на кожата ви. Не слагайте прекалено ярък грим на очите - мекото сиво, кафявото и пастелното синьо изглеждат най-добре. Червеното ограничава, т.е. червилото и ружът трябва да са съчетани с него, а очите да се гримират много дискретно. Черното е неутрално и понася почти всичко – например светъл фон дьо тен със силно червени устни или студени цветове.

А сега да пристъпим към поставянето на скоростен грим в бързи стъпки:

Стъпка 1
Почистете основно лицето си и нанесете дневен крем, съобразен с типа на вашата кожа.

Ако обичате да си поспивате сутрин, със сигурност не ви остава време за гримиране. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Стъпка 2
Намажете устните си с балсам.

Стъпка 3
Ако имате време, останете за малко пред отворен прозорец. Така ще се разсъните и ще прогоните съня от очите си.

Стъпка 4
Нанесете основа за грим. Започнете от средата на лицето и размажете навън. Трябва да стигнете чак до корените на косата, като не забравяте и шията.

Стъпка 5
Нанесете равномерен слой фон дьо тен по същия начин, както при основата. Накрая разтрийте лините по границите с корените на косата и шията. Ако по лицето ви се виждат зачервявания и пъпчици, заличете ги с коректор. За матиране на склонна към омазняване кожа напудрете цялото лице, като използвате четка за пудра или пухче.

Стъпка 6
Изтеглете очната линия с черен или цветен молив. Ако нямате опит, по-добре се откажете от тази процедура. Тя отнема време и може да бъде заменена с красиви сенки и спирала за мигли.

Стъпка 7
Поставете сенки за очи и ги размажете равномерно или в съответствие с формата на очите. Препоръчваме ви да изберете дискретен пастелен тон. Ако не сте използвали молив, може да сложите малко по-тъмен цвят сенки в края на очите, а после да ги размажете към веждите.

Ако обичате да си поспивате сутрин, със сигурност не ви остава време за гримиране. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Стъпка 8
Идва ред на спиралата за мигли. Внимавайте фините косъмчета да не се слепят. Когато свършите, сведете миглите за няколко секунди, за да изсъхнат.

Стъпка 9
Нанесете руж с голяма четка, като внимателно го размажете от бузите към слепоочията. Потупвайте кожата с четката, за да прикриете преходите.

Стъпка 10
Сложете дискретно червило на устните. Ако те са с неправилна форма, преди това ги очертайте с молив.

С този грим можете спокойно да се появите на работното си място. Ако сте навън по цял ден, носете в чантата си червило и пудра. Така ще можете да реагирате своевременно, ако кожата ви заблести или червилото се изтрие.