Ако смятате, че ритуалите са само за скучните, праволинейни хора – грешите! Нашите навици и „ритуали” създават оазис от спокойствие и сигурност в забързаното ни, хаотично ежедневие. Капучино сутрин, лека разходка през обедната почивка, роман преди лягане – любимите ритуали са отличен начин да се освободим от стреса и да подредим ежедневиeто си.

Сутрешно освежаване

6.30: Контрастният душ е чудесен начин да се освежиш сутрин. Започни с топъл душ, като придвижваш струята от краката към торса. След това повтори с хладна вода. Когато смениш температурата 3 пъти, завърши програмата със студена вода. Контрастните душове стимулират кръвообръщението, подобряват тонуса на кожата и дават чудесен старт на деня.

6.45: Сега е време да обърнеш внимание на кожата за равен и сияен тен. Сутрешното почистване е абсолютно задължително за красива кожа. Това е единственият начин да елиминираш мъртвите клетки, излишния себум и следите от нощния крем. Сега е моментът за нанасяне на дневен крем, за предпочитане с UV филтър. Зоните с пигментации и хиперпигментации се повлияват добре от продукти за изравняване на тена. Но трайни резултати могат да се постигнат само с продължителна употреба. Хидратиращият дневен крем Eucerin® EVEN BRIGHTER ефикасно и дълготрайно намалява хиперпигментациите. Освен това има подхранващо действие, възстановява кожата от UV уврежданията и я предпазва от нови. За сияен и равномерен тен, който се подобрява с всеки изминал ден.


7.00: Здравословната и балансирана закуска е много важна, ако искаш да си в добра форма през целия ден. Тя възстановява енергийните запаси и осигурява витамини и хранителни вещества на организма. Кафето също е добро за старт на деня и може да е доста полезно, въпреки репутацията си. Доказано е, че до 4 чаши дневно намаляват физическата и умствена умора и стимулират кръвообръщението в цялото тяло.

Поеми си дъх!

11.00: Няма смисъл да седиш пред компютъра с часове, когато си блокирал. Ако в един момент идеите ти се изчерпят, най-добре е да се поразсееш като се захванеш с нещо тривиално – да полееш цветята или просто да подраскаш на лист хартия. Рутинните дейности имат „отблокиращ” ефект. Когато правиш нещо такова мозъкът превключва на автопилот и се разтоварва.
12.30: Свежият въздух на обяд освежава и отпуска. Всеки слънчев лъч повдига настроението. Разходка или няколко разтягания на чист въздух ти помагат да преодолееш обедния енергиен спад. Ако времето е лошо и навън е мрачно и дъждовно, просто отвори прозорците за да влезе чист въздух.

Ритуалите след работа отбелязват най-приятната част от деня

18.00: След дълъг работен ден можеш да презаредиш като се захванеш с нещо съвсем различно. Ако работата ти е свързана с физическо натоварване, най-добре се отпусни и релаксирай. При хората, които работят на бюро, е точно обратното – физическата активност след работно време е чудесен начин да се разтовариш психически. Без значение какви са заниманията след работа, важното е да ти помагат да се освободиш от стреса.

22.00: Ритуалите преди лягане са важни, защото подготвят тялото за тихата фаза на сън и пълноценна почивка. Сънят е време за релаксация и за кожата, тъй като възстановителните процеси протичат най-активно през нощта. Тогава кожата може да поеме съставките от нощния крем, които елиминират следите от стреса през деня. Много е важно никога да не се ляга с грим. Лицето трябва да е добре почистено, за да се отстранят всички замърсявания от околната среда, натрупани през деня. Освен това, ако кожата не е почистена, активните съставки от нощния крем не могат да се усвоят пълноценно.

Хората, които имат даден проблем с кожата, трбва да се уверят, че редовно използват правилно подбрани продукти, за да постигнат видими резултати. Добър вариант е хидратиращият нощен крем Eucerin® EVEN BRIGHTER, който изравнява тена на кожата само за 4 седмици. Освен това той подхранва кожата и намалява UV уврежданията, за свеж и сияен вид на сутринта.