Както изглежда, модата на бледия тен се пренася и в есенния сезон. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Противно на всички представи, които имаме за лятото, а именно „солиден” секси загар, който ни прави да изглеждаме по-съблазнителни, през тазгодишния топъл сезон на мода беше неговата противоположност – порцелановата кожа. Почти всички старлетки в Холивуд се появяваха с млечно бяла кожа на червения килим и категорично отказваха да се подлагат на продължителни слънчеви бани или сесии в солариума.

Както изглежда, модата на бледия тен се пренася и в есенния сезон, а всички знаем, че върху бялата кожа изпъкват всички несъвършенства. Затова, ако решите да следвате холивудския модел и да запазите бялата си кожа, трябва да следвате няколко правила.

Първото е всеки ден да я почиствате от мръсотията и мазнината, която се е събрала по нея. Следващото много важно нещо е да отстранявате мъртвите клетки с различни ексфолианти. Използвайте и подходящ за вашата кожа дневен крем, който да има и слънцезащитен фактор.

Ето и няколко домашни рецепти, които ще направят бялата ви кожа да изглежда неотразимо:

Хлебна сода

Този популярен продукт не се използва само в готвенето, а можете да го употребявате и като ексфолиант. Смесете малко сода с топла вода или лосион за лице и ще си направите прекрасен продукт. Не прилагайте сила при втриването. Просто нежно масажирайте лицето, за да не се нараните, вместо да се разкрасите.

Сложете сода върху гъба и търкайте петите, лактите и други места със загрубяла кожа, за да я отстраните. Можете да си направите и парна баня за почистване на лицето, като добавите към гореща вода малко сода и след това действайте по обичайния начин.

Както изглежда, модата на бледия тен се пренася и в есенния сезон. Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Ябълков оцет

Ябълковият оцет е изключително полезен, ако имате проблемна кожа и акне. Освен това той прави кожата ви гладка и нежна като коприна, а тенът се изравнява и освежава.

Смесете 8 части вода с 1 част оцет. Прилагайте тази смес върху чиста и суха кожа с памучен тампон. Лосионът не се отмива.

Белтъци

Яйцата са богати на протеин, затова маската за лице от белтъци ще заздрави и регенерира кожата ви. Другото полезно действие на белтъка е, че той ще отнеме мазнината от кожата ви и ще я изсуши.

За да получите маската, разбийте белтъците и ги поставете директно върху кожата си. Изчакайте 15 минути, за да подействат и измийте маската.