Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да имате здрава и красива кожа, но без да губите твърде много време и търпение:

1. Изхвърляне на продуктите...

които не използвате, е едно от най-важните неща, които да направите, преди да започнете "на чисто" с разкрасяването си. Чудите ли се какво общо има грижата за кожата с изхвърлените продукти? Истината е, че винаги имаме повече, отколкото използваме и не е нужно да се чувстваме виновни за това. Или пък да се тормозим от големия избор и липса на желание да употребим всички. Почистете банята и изхвърлете всичко, което просто стои и хваща прах. Оставете само основните неща, които знаете, че няма да пропуснете.

2. Напитките

Често чуваме, че е важно да пием много вода, за да имаме хубава и здрава кожа, още по-важното - за да е чиста тя. Това е вярно, но защо не добавите към менюто си и малко фрешове? Витамините са полезни не само за добрия външен вид, но и за здравето. Не ги пропускайте.

3. Сънят

Да спите достатъчно и да сте отпочинали е един от най-лесните съвети за красота, а е може би и най-важният. Има безброй причини, за да го следваме - една от тях е - за да дадем на клетките време да се обновят, но още повече - така ще избегнем ужасните тъмни кръгове под очите. Освен това, когато сте отпочинали е много вероятно да намалите значително кафето - то не е особено полезно за добрия ви външен вид, а също и ще прекратите безсмисленото будуване пред телевизора, което краде от съня ви.

4. Защитата

Слънчевите лъчи са доста вредни - не само през лятото, но и през студените дни. Винаги използвайте ежедневен крем със защитен фактор. Това важи за всички продукти, които ползвате ежедневно - важно е да си осигурите защита срещу UV лъчите.

5. Ексфолирането

Част ли е то от ежедневните ви ритуали или е още нещо, което пропускате? Съветът в тези случаи е да използвате скраб вместо почистващ лосион. Така ще имате едновременно почистващ и ексфолиращ продукт - пестите цяла една точка от разкрасителната процедура.

6. Овлажняването

Независимо от типа кожа, на почти всички им се отразява добре, когато са редовно хидратирани - помислете да добавите тази стъпка към ежедневните си ритуали. Има много фактори, които могат да изсушат лицето ви - околната среда, климатикът, парното... Търсете овлажняващи продукти, които хидратират, подхранват и съдържат анти-ейдж съставки - така ще си спестите някои от другите продукти.

7. Почистването

Без значение от това колко заети или мързеливи сте, не можете да забравяте да миете лицето си. Дори и да не носите грим, кожата е изложена на много влияния през деня и върху й се наслоява мърсотия, която просто трябва да измиете. Нека лицето ви бъде чисто и красиво - поне веднъж на ден мийте старателно всички следи от грим.  

8. Третирането

Важно е да използвате продукти против стареене на кожата. Не е необходимо да инвестирате кой знае какви пари в цял куп скъпи продукти - най-добре е да имате поне крем за околоочния контур. Кожата там е по-тънка и следите на времето личат най-вече в тази област - да, за бръчиците говорим. 

Без значение колко сте заети или изморени, ако спазвате тези простички правила, ще направите чудеса за кожата си. Разбира се, бите могли да положите много повече усилия, за да сте с красиви лица, но това са основните и задължителни грижи, които ще поддържат кожата ви в добро състояние.