Ако има нещо, което може да придаде на една дама истински празничен вид, то това е плътният и привлекателен цвят на устните. Особено, ако те са червени…

Добра идея е да нанесете червило с наситен цвят и да го съчетаете с бронзови или златисти сенки за очи. Нанесете и класическа черна очна линия върху горния клепач. Завършете грима за празничните вечери с прасковен руж и малко бронзант.

Ако плътното червено червило ви се струва смело решение, изберете по-блед нюанс и го покрийте с безцветен гланц. Това ще придаде блясък на лицето ви и в същото време ще изглежда много по-естествено.

За да постигнете безупречен червен цвят на устните си, следвайте следните съвети:

1. Почистете устните си със специален ексфолиант или фина четка за зъби. Нанесете балсам и попийте излишното количество.

2. Нанесете тънък слой основа върху устните.

3. Очертайте устните с молив, по-ярък от червилото. Обърнете особено внимание на горната устна - линията трябва да бъде изключително прецизна; ако се налага, помогнете си с клечка за уши.

4. Нанесете малко от червилото, като започнете от средната част на устните и разнесете внимателно. После сложете малко пудра и втори слой червило.

5. За допълнителен блясък сложете безцветен гланц в средната част на двете устни.