Колкото и да е невероятно за един мъж, жената обича да е осведомена за всичко. Обича да научава първа новините и особено тези, свързани с предстоящи тенденции. Просто това ни дава крачка предимство пред мъжката половина от човечеството. И поради тази причина ще ви споделим в аванс какво ще е актуално в света на гримовете за сезон пролет-лято 2011.

Козметиката в пастелни цветове ще е тоталният хит за предстоящия сезон. Меките цветове придават нежна външност. Най-лесно можем да ги приложим в сенките за очи. Подходящи са за всички възрасти, не са крещящи и освен това придават завършен вид на тена на лицето. Това е изключително важно заради предстоящата смяна на сезоните.

Ще бъдете в крак с цветовете на сенките, ако изберете синьо, зелено, розово, оранжево, златно и червено.  Те ще изглеждат зашеметяващо, поставени в различни нюанси. Това означава и, че можете да изберете най-подходящият от тях, който пасва най-добре на вашия тен.

Ако сте решили да бъдете по-дръзки, тогава трябва да изберете сенки с много лек отблясък. Акцентът тук ще падне върху устните. Използвайте бледо розово, оранжево или огнено червено червило, за да постигнете дързък ефект. Ако все пак червилото не е вашият разкрасяващ трик, тогава можете да не използвате или да сложите безцветен гланц.